Aux Argillas 1er Cru Nuits-Saint-Georges AOP - Jean Tardy
Mer informasjon om Aux Argillas 1er Cru Nuits-Saint-Georges AOP - Jean Tardy
Jean Tardy Aux Argillas 1er Cru Nuits-Saint-Georges er en førsteklasses rødvin. Den har en fantastisk lys, lys rød farge. Etter den første slyngen kan man fornemme en perfekt balanse i denne rødvinen, som ikke skiller seg ut på glassets vegger på en vannaktig, sirupaktig eller likøraktig måte. Denne rødvinen fra den gamle verdenen helles opp i et burgunderbeger og viser en fantastisk uttrykksfull aroma av bringebær og bjørnebær, avrundet av jordlige toner fra fatlagringen.
I munnen åpner Aux Argillas 1er Cru Nuits-Saint-Georges fra Jean Tardy fantastisk tørt, grippy og aromatisk. På tungen er denne velbalanserte rødvinen preget av en utrolig tett tekstur. I ettersmaken byr denne meget lagringsdyktige rødvinen fra vinregionen Burgund endelig på betydelig lengde. Igjen er det hint av bringebær og bjørnebær.
Vinifikasjon av Aux Argillas 1er Cru Nuits-Saint-Georges av Jean Tardy
Denne rødvinen fokuserer tydelig på én druesort, nemlig Pinot Noir. Bare førsteklasses druer ble brukt til denne fantastisk balanserte enkeltdruevinen fra Jean Tardy. Selvfølgelig er Aux Argillas 1er Cru Nuits-Saint-Georges også påvirket av klimaet og vinproduksjonen i Cote de Nuits og Haute Cotes de Nuits. Denne franske vinen kan beskrives som en vin fra den gamle verden i ordets beste forstand, og den er usedvanlig imponerende. Etter håndhøstingen ankommer druene raskt til vingården. Her blir de sortert og forsiktig delt opp. Deretter foregår gjæringen i små trehus ved kontrollerte temperaturer. Etter gjæringen lagres den elegante Aux Argillas 1er Cru Nuits-Saint-Georges i flere måneder på franske eikefat.
Matanbefaling for Aux Argillas 1er Cru Nuits-Saint-Georges av Jean Tardy
Denne rødvinen fra Frankrike nytes best ved en temperert temperatur på 15-18 °C. Den er perfekt til gåsebryst med rødkål og merian, boeuf bourguignon eller lammegryte med kikerter og tørket fiken.
- Flere produkter fra Jean Tardy