Bas De Combe Nuits-Saint-Georges AOP - Jean Tardy
Mer informasjon om Bas De Combe Nuits-Saint-Georges AOP - Jean Tardy
I glasset viser Bas De Combe Nuits-Saint-Georges fra huset Jean Tardy en lys, lys rød farge. Hvis du gir den litt luft i vinglasset ved å snurre den, kan du fornemme en førsteklasses balanse i denne rødvinen, for den skiller seg ikke ut på glassveggene på en vannaktig, sirupaktig eller likøraktig måte. I glasset avslører denne rødvinen fra Jean Tardy aromaer av surkirsebær og bringebær, supplert med mineral, vanilje og skogbunn. Denne franske vinen begeistrer med sin elegant tørre smak. Den er tappet på flaske med svært lite restsukker. Som man kan forvente av et vinikon i dette segmentet, har denne franske vinen en fin balanse til tross for sin tørrhet. Aroma trenger ikke nødvendigvis restsukker. Denne tette rødvinen presenterer seg balansert og med mange lag i ganen. I ettersmaken begeistrer denne ungdommelige rødvinen fra vinregionen Burgund med sin betydelige lengde. Igjen dukker det opp hint av bringebær og surkirsebær.
Vinifikasjonen av Jean Tardy Bas De Combe Nuits-Saint-Georges
Grunnlaget for den balanserte Bas De Combe Nuits-Saint-Georges fra Burgund er druer fra Pinot Noir-sorten. Uten tvil bestemmes Bas De Combe Nuits-Saint-Georges også av klimatiske og stilistiske faktorer Cote de Nuits og Haute Cotes de Nuits. Denne franske vinen kan bokstavelig talt beskrives som en vin fra den gamle verden som presenterer seg på en usedvanlig imponerende måte. Etter håndhøstingen kjøres druene raskt til pressehuset. Her blir de selektert og forsiktig knust. Deretter følger gjæring i små trehus ved kontrollerte temperaturer. Etter gjæringen lagres den elegante Bas De Combe Nuits-Saint-Georges i flere måneder på franske eikefat.
Matanbefalinger til Jean Tardy Bas De Combe Nuits-Saint-Georges
Denne franske vinen nytes best ved en temperatur på 15-18 °C. Den passer perfekt til osso buco, braisert kylling i rødvin eller fylt paprika.
- Flere produkter fra Jean Tardy