Mer informasjon om Brouilly AOC - Domaine du Château de la Chaize
Den fatlagrede Brouilly-vinen fra vinregionen Burgund avslører en tett lys rødfarge i glasset. I glasset viser denne rødvinen fra Domaine du Château de la Chaize aromaer av jordbær, rips, surkirsebær og fioler, supplert med andre fruktige nyanser. Domaine du Château de la Chaize Brouilly presenterer seg fantastisk tørr for vinentusiasten. Denne rødvinen er aldri grov eller mager, men rund og smidig. På tungen er denne kraftige rødvinen preget av en utrolig fløyelsaktig tekstur. Ettersmaken på denne ungdommelige rødvinen fra vinregionen Burgund, nærmere bestemt Beaujolais-regionen, byr til slutt på en bemerkelsesverdig etterklang. Finishen ledsages også av mineralske toner fra jordsmonnet dominert av leire og sand.
Vinifisering av Brouilly fra Domaine du Château de la Chaize
Grunnlaget for den kraftige Brouilly fra Burgund er druer fra druesorten Gamay. Druene vokser under optimale forhold i Burgund. Her graver vinstokkene røttene dypt ned i jordsmonn av leire og sand. Etter innhøstingen kommer druene raskt til vingården. Her blir de sortert og forsiktig knust. Deretter foregår gjæringen i store trehus ved kontrollerte temperaturer. Etter endt gjæring lagres den kraftige Brouilly-vinen i flere måneder på eikefat.
Matanbefalinger til Domaine du Château de la Chaize Brouilly
Denne franske vinen nytes best ved en temperatur på 15-18 °C. Den passer perfekt til osso buco, gåsebryst med ingefær-rødkål og merian eller grønnsaksgryte med pesto.
- Flere produkter fra Château de la Chaize