Mer informasjon om Brunello di Montalcino DOCG 5,0l Jeroboam - Tenute Silvio Nardi
Den kraftige Brunello di Montalcino 5,0l Jeroboam fra Tenute Silvio Nardi kommer inn i glasset med en tett rubinrød farge. I kantene er det også en fargeovergang til granatrød. Nesen til denne rødvinen fra Toscana byr på toner av rips og bringebær. Sporer vi aromaene videre, tilfører eikepåvirkningen vanilje.
I munnen åpner Brunello di Montalcino 5.0l Jeroboam fra Tenute Silvio Nardi fantastisk aromatisk, fruktig og balansert. Denne fløyelsaktige rødvinen er fyldig og kompleks i munnen. Finalen på denne modne rødvinen fra vinregionen Toscana, nærmere bestemt Brunello di Montalcino DOCG, gleder til slutt med en betydelig etterklang. Avslutningen ledsages også av mineralske hint fra jordsmonnet som domineres av sand og skifer.
Vinifisering av Tenute Silvio Nardi Brunello di Montalcino 5,0l Jeroboam
Grunnlaget for den kraftige Brunello di Montalcino 5,0l Jeroboam fra Italia er druer fra druesorten Sangiovese. I Toscana vokser vinstokkene som produserer druene til denne vinen på jordsmonn av sand og skifer. Druene til Brunello di Montalcino 5.0l Jeroboam høstes utelukkende for hånd på det optimale modningstidspunktet, uten bruk av grove og mindre selektive høstemaskiner. Etter håndhøstingen kommer druene til vineriet så raskt som mulig. Her blir de selektert og knust med stor forsiktighet. Deretter foregår gjæringen i små og store treverk ved kontrollerte temperaturer. Gjæringen etterfølges av noen måneders modning på det fine bunnfallet før vinen til slutt tappes på flaske.
Anbefalt mat til Brunello di Montalcino 5,0l Jeroboam fra Tenute Silvio Nardi
Denne rødvinen fra Italia nytes best ved en temperert temperatur på 15 - 18 °C. Den er perfekt til braisert kylling i rødvin, grønnsakscouscous med kjøttboller eller kålroulader.
- Flere produkter fra Tenute Silvio Nardi