Mer informasjon om Chambertin Clos de Bèze Rouge Grand Cru AOC - Henri Boillot
I glasset viser Chambertin Clos de Bèze Rouge Grand Cru fra Henri Boillot en tett, lys rød farge. Denne rødvinen fra den gamle verden skjenkes over i et burgunderbeger og byr på herlige, uttrykksfulle aromaer av bjørnebær, surkirsebær, bringebær og solbær, avrundet av ytterligere fruktige nyanser fra lagringen på trefat.
Henri Boillot Chambertin Clos de Bèze Rouge Grand Cru er fantastisk tørr. Denne rødvinen er aldri grov eller mager, men rund og smidig. I munnen har denne kraftige rødvinen en herlig tett tekstur. Avslutningen på denne vinen fra vinregionen Burgund, som kan lagres utmerket, er til slutt imponerende med sin ekstraordinære lengde. Igjen dukker det opp hint av solbær og surkirsebær.
Vinifisering av Henri Boillot Chambertin Clos de Bèze Rouge Grand Cru
Den kraftige Chambertin Clos de Bèze Rouge Grand Cru fra Frankrike er en vin laget av druesorten Pinot Noir. Etter druehøstingen blir druene raskt fraktet til vingården. Her blir de sortert og forsiktig delt opp. Deretter foregår gjæringen i små trehus ved kontrollerte temperaturer. Etter gjæringen lagres den kraftige Chambertin Clos de Bèze Rouge Grand Cru i flere måneder på franske eikefat.
Matanbefaling for Chambertin Clos de Bèze Rouge Grand Cru fra Henri Boillot
Denne franske rødvinen nytes best ved en temperert temperatur på 15 - 18 °C. Den er perfekt som ledsager til kokt kalvekjøtt med bønner og tomater, stekt kalvelever med epler, løk og balsamicoeddik eller gåsebryst med rødkål og merian.
- Flere produkter fra Henri Boillot