- Denne hvitvinen er laget på Chardonnay-druer og passer perfekt til retter som spagetti med yoghurt- og myntepesto eller gresskargryte
- Denne vinen fra Steiermark er frisk og enkel for kjenneren
- Denne østerrikske hvitvinen er perfekt som vin til snacks
Chardonnay Ried Steinbachberg - Meinhardt Hube
Mer informasjon om Chardonnay Ried Steinbachberg - Meinhardt Hube
I glasset avslører Chardonnay Ried Steinbachberg fra Meinhardt Hube en lysende gyllengul farge. Hellet over i et hvitvinsglass viser denne hvitvinen fra den gamle verden en fantastisk uttrykksfull aroma av modent eple og pære, avrundet av mineralitet fra lagringen på trefat.
I munnen åpner Chardonnay Ried Steinbachberg fra Meinhardt Hube seg behagelig tørt, grippy og aromatisk. På tungen er denne velbalanserte hvitvinen preget av en utrolig sprø tekstur. I ettersmaken byr denne ungdommelige hvitvinen fra vinregionen Steiermark på betydelig lengde. Igjen er det hint av modent eple og pære. I ettersmaken kommer mineralske toner fra jordsmonnet som domineres av kalkstein og sand.
Vinifisering av Chardonnay Ried Steinbachberg fra Meinhardt Hube
Denne vinen fokuserer helt klart på én druesort, nemlig chardonnay. Bare upåklagelig druemateriale ble brukt til denne eksepsjonelt balanserte vinen fra Meinhardt Hube. Druene vokser under optimale forhold i Steiermark. Her graver vinstokkene røttene dypt ned i jordsmonn av sand og kalkstein. Etter innhøstingen kommer druene raskest mulig frem til vineriet. Her blir de selektert og forsiktig delt opp. Deretter foregår gjæringen i rustfrie ståltanker og små treverk ved kontrollerte temperaturer. Etter endt gjæring lagres den elegante Chardonnay Ried Steinbachberg i flere måneder på eikefat.
Matanbefaling for Chardonnay Ried Steinbachberg fra Meinhardt Hube
Denne østerrikske vinen smaker best godt avkjølt ved 8-10 °C. Den er perfekt som ledsager til grønnsakssalat med rødbeter, wokgrønnsaker med fisk eller spinatgrateng med mandler.
- Flere produkter fra Meinhardt Hube