- Denne uttrykksfulle hvitvinen passer perfekt til fiskecurry med kokos og lime eller spaghetti med yoghurt- og myntepesto
- Vinens opprinnelse i Burgenland gjør den til en typisk representant for viner fra et dyrkingsområde med kaldt klima
- Denne østerrikske hvitvinen er ideell som en harmonisk sommervin
Mer informasjon om Chardonnay - Robert Goldenits
Chardonnay fra vinregionen Burgenland presenterer seg i glasset i en tett gyllengul farge. Den første duften av Chardonnay viser nyanser av appelsiner og bananer. De fruktige aspektene av buketten får selskap av mineralske toner.
I ganen åpner Robert Goldenits Chardonnay seg fantastisk tørr, grippy og aromatisk. På tungen er denne kraftige hvitvinen preget av en utrolig lett tekstur. Finalen på denne ungdommelige hvitvinen fra vinregionen Burgenland, nærmere bestemt fra innsjøen Neusiedl, imponerer til slutt med en god avslutning.
Vinifikasjon av Chardonnay av Robert Goldenits
Denne vinen fokuserer tydelig på én druesort, nemlig Chardonnay. Bare førsteklasses druer ble brukt til denne eksepsjonelt kraftige vinen fra Robert Goldenits. Etter innhøstingen kjøres druene raskt til pressehuset. Her blir de sortert og forsiktig delt opp. Deretter følger gjæring i rustfrie ståltanker ved kontrollerte temperaturer. Etter at gjæringen er avsluttet, får chardonnayen harmonisere ytterligere på det fine bunnfallet i 4 måneder.
Matanbefalinger til Chardonnay by Robert Goldenits
Denne hvitvinen fra Østerrike smaker best moderat avkjølt ved 11-13 °C til stekt ørret med ingefærpære, grønnsakssalat med rødbeter eller spaghetti med yoghurt- og myntepesto.
- Flere produkter fra Robert Goldenits