Mer informasjon om Corte Giara La Groletta Ripasso della Valpolicella DOC - Allegrini
I glasset avslører Corte Giara La Groletta Ripasso della Valpolicella fra Allegrini en lys rubinrød farge. Den første duften av Corte Giara La Groletta Ripasso della Valpolicella smigrer med toner av bjørnebærgelé. De fruktige delene av bouqueten får selskap av valnøtt, kanel og vanilje.
Denne vinen begeistrer med sin elegante, tørre smak. Den er tappet med usedvanlig lite restsukker. Som man kan forvente av en vin i det høye kvalitetssegmentet, er denne italieneren, til tross for sin tørrhet, naturlig nok svært balansert. Utmerket smak trenger ikke nødvendigvis mye sukker. På tungen kjennetegnes denne velbalanserte rødvinen av en enormt fløyelsaktig tekstur. Avslutningen på denne ungdommelige rødvinen fra vinregionen Veneto, nærmere bestemt fra Valpolicella Ripasso DOC, imponerer til slutt med en bemerkelsesverdig finish.
Vinifisering av Allegrini Corte Giara La Groletta Ripasso della Valpolicella
Den balanserte Corte Giara La Groletta Ripasso della Valpolicella fra Italia er en cuvée laget av druesortene Corvina og Rondinella. Etter innhøstingen føres druene umiddelbart til pressehuset. Her selekteres de og males forsiktig. Deretter følger gjæring i rustfrie ståltanker ved kontrollerte temperaturer. Gjæringen etterfølges av noen måneders modning på det fine bunnfallet før vinen til slutt tappes på flaske.
Matanbefalinger til Corte Giara La Groletta Ripasso della Valpolicella fra Allegrini
Denne italienske rødvinen nytes best ved en temperatur på 15-18 °C. Den er perfekt som ledsager til spinatgrateng med mandler, kålroulader eller gresskargryte.
- Flere produkter fra Allegrini