Echo Pauillac AOC - Château Lynch-Bages
Mer informasjon om Echo Pauillac AOC - Château Lynch-Bages
I glasset presenterer Echo Pauillac fra Château Lynch-Bages en tett lilla farge. Hvis du gir den litt luft i glasset ved å snurre det, avslører denne rødvinen en høy tetthet og fylde, noe som vises i kraftige kirkevinduer i kanten av glasset. Bouqueten til denne rødvinen fra Bordeaux fengsler med aromaer av rips og bringebær. Hvis vi sporer aromatikken videre, tilsettes jordnære toner.
Château Lynch-Bages Echo Pauillac er fantastisk tørr. Denne rødvinen er aldri grov eller mager, slik man kan forvente i et vinikon-segment. I munnen har denne kraftige rødvinen en herlig silkeaktig tekstur. Ettersmaken av denne ungdommelige rødvinen fra Bordeaux-distriktet, nærmere bestemt Pauillac, overbeviser til slutt med en bemerkelsesverdig etterklang. Avslutningen ledsages også av mineralske fasetter fra det grusdominerte jordsmonnet.
Vinifisering av Château Lynch-Bages Echo Pauillac
Den kraftige Echo Pauillac fra Frankrike er en cuvée laget av druesortene Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon og Merlot. Druene vokser under optimale forhold i Bordeaux. Her graver vinstokkene røttene dypt ned i grusholdig jordsmonn. Echo Pauillac er tvers igjennom en vin fra den gamle verden, for denne franskmannen utstråler en ekstraordinær europeisk sjarm som tydelig understreker suksessen til viner fra den gamle verden. Når druene til Echo Pauillac er perfekt fysiologisk modne, høstes de utelukkende for hånd, uten hjelp av grove og lite selektive druehøstere. Etter håndhøstingen fraktes druene raskt til vineriet. Her blir de selektert og forsiktig delt opp. Deretter følger gjæring i små trehus ved kontrollerte temperaturer. Vinifikasjonen etterfølges av noen måneders modning på det fine bunnfallet før vinen til slutt tappes.
Anbefalt mat til Echo Pauillac fra Château Lynch-Bages
Drikk denne franske rødvinen ved 15-18 °C til grønnsaksgryte med pesto, andebryst med sukkererter eller gåsebryst med ingefærrødkål og merian.
- Flere produkter fra Château Lynch-Bages