Mer informasjon om Gant Merlot Riserva Alto Adige DOC - Cantina Andrian
Cantina Andrian Gant Merlot Riserva Alto Adige er en førsteklasses rødvin i glasset. Den har en fantastisk tett, purpurrød farge. Etter den første slyngen avslører denne rødvinen en høy viskositet, noe som kan sees i de klare glassmaleriene i kanten av glasset. I glasset avslører denne italienske vinen, som er laget av en enkelt druesort, flotte, uttrykksfulle toner av svisker, solbær og sultanas. Denne rødvinen fra Cantina Andrian passer perfekt for alle vinelskere som liker den tørr. Den er imidlertid aldri streng eller sprø, slik man forventer av et ikonisk vinsegment. Denne fløyelsmyke rødvinen er fyldig og kompleks i smaken. Takket være den balanserte fruktsyren smigrer Gant Merlot Riserva Alto Adige ganen med en myk følelse uten å mangle friskhet. I ettersmaken imponerer denne ungdommelige rødvinen fra vinregionen Trentino-Alto Adige med sin betydelige lengde. Igjen er det hint av solbær og sultanas. Mineralske toner fra det sand- og leirdominerte jordsmonnet bidrar til avslutningen.
Vinifikasjon av Cantina Andrian Gant Merlot Riserva Alto Adige
Denne rødvinen fokuserer tydelig på én druesort, nemlig merlot. Bare de beste druene ble høstet til denne eksepsjonelt kraftige sortens vin fra Cantina Andrian. Vinrankene som produserer druene til denne vinen, vokser på leire- og sandjord i Trentino-Alto Adige. Gant Merlot Riserva Alto Adige er en vin fra den gamle verden i ordets beste forstand, for denne italienske vinen utstråler en ekstraordinær europeisk sjarm som tydelig understreker suksessen til viner fra den gamle verden. Etter å ha blitt høstet for hånd, blir druene umiddelbart ført til presshuset. Her blir de sortert og forsiktig knust. Deretter foregår gjæringen i små trekar ved kontrollerte temperaturer. Etter endt gjæring lagres den kraftige Gant Merlot Riserva Alto Adige i ytterligere 6 måneder på eikefat.
Anbefaling til Cantina Andrian Gant Merlot Riserva Alto Adige
Denne rødvinen fra Italia nytes best ved en temperatur på 15-18 °C til kålroulader, gresskargryte eller grønnsakscouscous med oksekjøttfrikadeller.
Denne rødvinen fra Italia nytes best ved en temperatur på 15-18 °C til kålroulader, gresskargryte eller grønnsakscouscous med oksekjøttfrikadeller.
- Flere produkter fra Cantina Andrian