Grand Cru Saint-Émilion AOC - Château Tertre Roteboeuf
Mer informasjon om Grand Cru Saint-Émilion AOC - Château Tertre Roteboeuf
Château Tertre Roteboeuf Grand Cru Saint-Émilion er en førsteklasses rødvin. Den har en fantastisk lysende, purpurrød farge. Hvis du vipper litt på glasset, kan du se en overgang av fargen mot granatrød i kantene av denne fatlagrede vinen. Etter den første virvlingen kan du fornemme en førsteklasses balanse i denne rødvinen, for den skiller seg ikke ut på glassets vegger på en vannaktig, sirupaktig eller likøraktig måte. Duften av denne rødvinen fra Bordeaux henrykker med innslag av bjørnebær og plomme. Sporer vi aromaene videre, får vi inn innslag av røstet tre, kaffe/mokka og lakris.
Denne rødvinen fra Château Tertre Roteboeuf er perfekt for vinelskere som liker tørr vin. Grand Cru Saint-Émilion kommer svært nær dette, ettersom den er presset med bare 1,8 gram restsukker. Denne tette rødvinen er balansert og kompleks i smaken. Med sin livlige fruktsyre er Grand Cru Saint-Émilion imponerende frisk og livlig i munnen. I ettersmaken byr denne meget lagringsdyktige rødvinen fra Bordeaux endelig på en betydelig lengde. Igjen dukker det opp hint av plomme og bjørnebær.
Vinifisering av Grand Cru Saint-Émilion fra Château Tertre Roteboeuf
Grunnlaget for den balanserte Grand Cru Saint-Émilion fra Bordeaux er druer fra druesortene Cabernet Franc og Merlot. Grand Cru Saint-Émilion bestemmes selvfølgelig også av mer enn bare jordsmonnet i Saint-Émilion. Denne franske vinen kan bokstavelig talt beskrives som en vin fra den gamle verden som presenterer seg på en usedvanlig imponerende måte. Når druene til Grand Cru Saint-Émilion er optimalt modne, høstes de utelukkende for hånd, uten bruk av krevende og lite selektive maskiner. Etter innhøstingen kjøres druene umiddelbart til vineriet. Her selekteres de og knuses forsiktig. Deretter følger gjæring i rustfrie ståltanker og små treverk ved kontrollerte temperaturer. Når gjæringen er avsluttet, får Grand Cru Saint-Émilion fortsette å harmonisere på det fine bunnfallet i noen måneder.
Matanbefalinger til Château Tertre Roteboeuf Grand Cru Saint-Émilion
Denne franske vinen nytes best ved en temperert temperatur på 15-18 °C. Den er perfekt til potetpanne med laks, boeuf bourguignon eller fylt paprika.
- Flere produkter fra Château Tertre Roteboeuf