Mer informasjon om Hécula Jeroboam 5,0 l - Bodegas Castaño
I glasset har Hécula Jeroboam 5,0 l fra Bodegas Castaño en tett purpurrød farge. Denne rødvinen fra Bodegas Castaño avslører alle slags bjørnebær på nesen. Som om ikke det allerede var imponerende, tilfører den også ristet tre, sjokolade og solbær som følge av lagringen på små trefat.
Denne rødvinen fra Bodegas Castaño er for vindrikkere som liker tørr vin. Hécula Jeroboam 5,0 liter kommer svært nær dette, da den er vinifisert med bare 1,7 gram restsukker. Teksturen i denne kraftige rødvinen er fantastisk tett i munnen. Takket være den moderate fruktsyren smigrer Hécula Jeroboam 5,0 liter ganen med en behagelig følelse uten å mangle saftig livlighet. I avslutningen imponerer denne vinen fra vinregionen Murcia, som har et godt lagringspotensial, til slutt med sin betydelige lengde. Her er det igjen innslag av bjørnebær. I avslutningen tilføres mineralske toner fra det leir- og leirdominerte jordsmonnet.
Vinifikasjon av Hécula Jeroboam 5,0 l fra Bodegas Castaño
Denne vinen fokuserer tydelig på én druesort, nemlig Monastrell. Bare de beste druene ble brukt til denne herlig kraftige sortens vin fra Bodegas Castaño. Druene vokser under optimale forhold i Murcia. Her graver vinstokkene røttene sine dypt ned i jordsmonn av leire og leire. Druene til denne spanske rødvinen høstes utelukkende for hånd når de er helt modne. Etter at druene er høstet for hånd, kjøres de umiddelbart til pressehuset. Her blir de sortert og forsiktig knust. Deretter følger gjæring i rustfrie ståltanker og små trefat ved kontrollerte temperaturer. Etter endt gjæring får Hécula Jeroboam 5,0 l fortsette å harmonisere på det fine bunnfallet i 6 måneder.
Måltidsanbefaling for Hécula Jeroboam 5.0 l fra Bodegas Castaño
Denne rødvinen fra Spania nytes best ved 15-18 °C til spinatgrateng med mandler, braisert kylling i rødvin eller purløktortillas.