- Denne rødvinen passer perfekt til retter som gåsebryst med rødkål og merian eller kokt kalvefilet med bønner og tomater
- Denne vinen fra Burgenland er usedvanlig velbalansert
- En ideell rødvin, førsteklasses til grillfesten
Mer informasjon om Heideboden Zweigelt - Robert Goldenits
Robert Goldenits Heideboden Zweigelt er en førsteklasses rødvin. Den har en fantastisk lys, lys rød farge. I glasset byr denne rødvinen fra Robert Goldenits på aromaer av bjørnebær, supplert med sjokolade og svarte kirsebær. I munnen åpner Heideboden Zweigelt fra Robert Goldenits seg behagelig tørr, grippy og aromatisk. På tungen er denne velbalanserte rødvinen preget av en enormt kjøttfull tekstur. Ettersmaken av denne rødvinen fra vinregionen Burgenland, nærmere bestemt fra Neusiedler See, som er i stand til å modnes godt, overbeviser til slutt med en betydelig etterklang. Avslutningen ledsages også av mineralske fasetter av sanddominert jordsmonn.
Vinifikasjon av Heideboden Zweigelt av Robert Goldenits
Grunnlaget for den balanserte Heideboden Zweigelt fra Østerrike er druer fra druesorten Zweigelt. I Burgenland vokser vinstokkene som produserer druene til denne vinen på sandjord. Når druene til Heideboden Zweigelt har oppnådd perfekt fysiologisk modenhet, høstes de utelukkende for hånd, uten hjelp av krevende og mindre selektive høstemaskiner. Etter innhøstingen kjøres druene umiddelbart til vineriet. Her blir de sortert og forsiktig delt opp. Deretter foregår gjæringen i store trehus ved kontrollerte temperaturer. Vinifikasjonen etterfølges av noen måneders modning på det fine bunnfallet før vinen til slutt tappes.
Matanbefalinger til Robert Goldenits Heideboden Zweigelt
Denne østerrikske vinen nytes best ved en moderat temperatur på 15-18 °C. Den er perfekt til Boeuf Bourguignon, stekt kalvelever med epler, løk og balsamicoeddik eller gåsebryst med rødkål og merian.
- Flere produkter fra Robert Goldenits