L'O de la vie Côtes du Brian AOC - Anne Gros & Jean-Paul Tollot
Mer informasjon om L'O de la vie Côtes du Brian AOC - Anne Gros & Jean-Paul Tollot
Den kraftige L'O de la vie Côtes du Brian fra Anne Gros & Jean-Paul Tollot skinner i glasset med en tett karmosinrød farge. Hvis du vipper litt på glasset, kan du se en overgang av fargen mot granatrød i kantene. Etter den første virvlingen avslører denne rødvinen en høy tetthet og fylde, noe som viser seg i sterke kirkevinduer i kanten av glasset. I nesen viser denne rødvinen fra Anne Gros & Jean-Paul Tollot alle mulige former for bjørnebær- og ripsgelé. Som om ikke det allerede var imponerende, tilfører lagringen i rustfritt stål ytterligere aromaer som hvit pepper.
Anne Gros & Jean-Paul Tollot L'O de la vie Côtes du Brian imponerer med sin elegant tørre smak. Den er tappet med usedvanlig lite restsukker. Dette er en genuin kvalitetsvin som skiller seg klart ut fra enklere kvaliteter, og så fortryller denne franskmannen naturligvis med den fineste balanse til tross for all sin tørrhet. Aroma trenger ikke nødvendigvis sukker. Denne tette rødvinen er fyldig og mangefasettert i smaken. Finalen på denne modne rødvinen fra vinregionen Burgund gir til slutt en bemerkelsesverdig ettersmak.
Vinifikasjon av L'O de la vie Côtes du Brian av Anne Gros & Jean-Paul Tollot
Denne kraftige rødvinen fra Frankrike er laget av druesorten Syrah. L'O de la vie Côtes du Brian er en vin fra den gamle verden i ordets beste forstand, da denne franskmannen puster en ekstraordinær europeisk sjarm som tydelig understreker suksessen til viner fra den gamle verden. Etter innhøstingen ankommer druene raskt til vingården. Her velges de ut og knuses forsiktig. Deretter følger gjæring i rustfrie ståltanker ved kontrollerte temperaturer. Etter endt gjæring får L'O de la vie Côtes du Brian fortsette å harmonisere på det fine bunnfallet i noen måneder.
Matanbefalinger til Anne Gros & Jean-Paul Tollot L'O de la vie Côtes du Brian
Denne rødvinen fra Frankrike nytes best ved en temperert temperatur på 15-18 °C. Den passer perfekt til braisert kylling i rødvin, stekt kalvelever med epler, løk og balsamicoeddik eller andebryst med sukkererter.
- Flere produkter fra Jean-Paul Tollot & Anne Gros