Le Petit Mouton Pauillac AOC 1er Cru Classé - Château Mouton Rothschild
Mer informasjon om Le Petit Mouton Pauillac AOC 1er Cru Classé - Château Mouton Rothschild
Den fatlagrede Le Petit Mouton Pauillac Pauillac 1er Cru Classé fra vinregionen Bordeaux avslører en tett purpurrød farge i glasset. Den første duften av Le Petit Mouton Pauillac 1er Cru Classé avslører nyanser av rips, surkirsebær og bringebær. De fruktige delene av bouqueten får selskap av toner av fatlagring og enda mer fruktige og balsamiske nyanser.
I munnen starter Le Petit Mouton Pauillac 1er Cru Classé fra Château Mouton Rothschild fantastisk aromatisk, fruktig og balansert. I munnen har denne kraftige rødvinen en herlig fløyelsaktig og tett tekstur. I ettersmaken byr denne ungdommelige vinen fra Bordeaux på betydelig lengde. Igjen dukker det opp hint av surkirsebær og rips. I avslutningen kommer mineralske toner fra det grus- og leirdominerte jordsmonnet.
Vinifikasjonen av Le Petit Mouton Pauillac 1er Cru Classé fra Château Mouton Rothschild
Den kraftige Le Petit Mouton Pauillac 1er Cru Classé fra Frankrike er en cuvée laget av druesortene Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon og Merlot. I Bordeaux vokser vinstokkene som gir druene til denne vinen på jordsmonn av leire og grus. Når druene har nådd perfekt fysiologisk modenhet, høstes druene til Le Petit Mouton Pauillac 1er Cru Classé utelukkende for hånd, uten bruk av tunge og mindre selektive maskiner. Etter innhøstingen kjøres druene umiddelbart til pressehuset. Her blir de sortert og forsiktig knust. Deretter følger gjæring i små trehus ved kontrollerte temperaturer. Etter endt gjæring lagres den kraftige Le Petit Mouton Pauillac 1er Cru Classé i flere måneder på eikefat.
Matanbefaling for Le Petit Mouton Pauillac 1er Cru Classé fra Château Mouton Rothschild
Denne franske rødvinen nytes best ved en temperatur på 15-18 °C. Den er perfekt til purresuppe, purretortilla eller pasta med pølseklumper.
- Flere produkter fra Château Mouton Rothschild