Lussac-Saint-Émilion AOC - Château du Courlat
Mer informasjon om Lussac-Saint-Émilion AOC - Château du Courlat
I glasset viser Lussac-Saint-Émilion fra Château du Courlat en lys lilla farge. Ved kanten er det også en fargerik overgang til den teglsteinsfargede... Når man snurrer glasset, fornemmer man en perfekt balanse i denne rødvinen, som verken fremstår som vannaktig, sirupaktig eller likøraktig på glassets vegger. Den første duften av Lussac-Saint-Émilion avslører nyanser av bjørnebær og plommer. De fruktige komponentene i bouqueten får selskap av blåbær.
Château du Courlat Lussac-Saint-Émilion er behagelig tørr. Denne rødvinen er aldri grov eller mager, men rund og smidig. På tungen er denne velbalanserte rødvinen preget av en utrolig fløyelsaktig tekstur. I ettersmaken imponerer denne rødvinen fra Bordeaux med sin betydelige lengde. Igjen finner vi innslag av plomme og bjørnebær. I avslutningen kommer mineralske toner fra det leirdominerte jordsmonnet.
Vinfremstilling av Château du Courlat Lussac-Saint-Émilion
Denne balanserte rødvinen fra Frankrike er laget på druene cabernet franc og merlot. I Bordeaux vokser vinstokkene som produserer druene til denne vinen på leireholdig jordsmonn. Lussac-Saint-Émilion er en vin fra den gamle verden i ordets beste forstand, fordi denne franske vinen utstråler en ekstraordinær europeisk sjarm som tydelig understreker suksessen til viner fra den gamle verden. Druene til denne franske rødvinen høstes spesielt raskt og helst om morgenen når de er mest modne for å bevare aromaene. Etter håndhøstingen kjøres druene raskt til pressehuset. Her selekteres de og knuses forsiktig. Deretter følger gjæring i rustfrie ståltanker ved kontrollerte temperaturer. Etter at gjæringen er fullført.
Matanbefalinger til Château du Courlat Lussac-Saint-Émilion
Drikk denne franske rødvinen temperert ved 15-18 °C til stekt kalvelever med epler, løk og balsamicoeddik, spaghetti med kapers-tomatsaus eller boeuf bourguignon.
- Flere produkter fra Château du Courlat