Margaux AOC Cru Bourgeois - Château Pontac-Lynch
Mer informasjon om Margaux AOC Cru Bourgeois - Château Pontac-Lynch
Château Pontac-Lynch Margaux Cru Bourgeois er en førsteklasses rødvin. Den har en fantastisk tett, rubinrød farge. Ved å bevege Bordeaux-glasset litt sidelengs avslører det en sjarmerende granatrød fargetone i kanten. Etter den første virvlingen avslører denne rødvinen en høy viskositet, som viser seg i kirkevinduer i glassets kant. Nesen til denne rødvinen fra Bordeaux forfører med aromaer av bjørnebær og solbær. Sporer vi aromatikken videre, kommer kaffe/mokka og svarte kirsebær inn.
Denne vinen begeistrer med sin elegant tørre smak. Den er tappet med usedvanlig lite restsukker. Som man kan forvente av en vin i Icon-segmentet, imponerer denne franske vinen med sin fine balanse til tross for tørrheten. Smaken trenger ikke nødvendigvis mye sukker. På tungen kjennetegnes denne kraftige rødvinen av en enormt fløyelsaktig tekstur. I ettersmaken begeistrer denne modne vinen fra Bordeaux med sin betydelige lengde. Igjen er det hint av bjørnebær og solbær. I avslutningen kommer mineralske toner fra leire- og grusdominert jordsmonn.
Vinifisering av Château Pontac-Lynch Margaux Cru Bourgeois
Druene cabernet franc, cabernet sauvignon, merlot og petit verdot danner grunnlaget for den førsteklasses og fantastisk kraftige Cuvée Margaux Cru Bourgeois fra Château Pontac-Lynch. I Bordeaux vokser vinstokkene som produserer druene til denne vinen på leire- og grusjordsmonn. Margaux Cru Bourgeois er en vin fra den gamle verden i ordets beste forstand, for denne franskmannen puster en ekstraordinær europeisk sjarm som tydelig understreker suksessen til viner fra den gamle verden. Druene til denne franske rødvinen høstes utelukkende for hånd for å sikre optimal modenhet. Etter håndhøstingen kommer druene til pressehuset så raskt som mulig. Her selekteres de og deles forsiktig opp. Deretter følger gjæring i små trehus ved kontrollerte temperaturer. Etter gjæringen lagres den kraftige Margaux Cru Bourgeois i 12 måneder på eikefat.
Matanbefaling til Margaux Cru Bourgeois fra Château Pontac-Lynch
Nyt denne franske rødvinen temperert ved 15-18 °C til osso buco, purresuppe eller stekt kalvelever med epler, løk og balsamicoeddik.
- Flere produkter fra Château Pontac-Lynch