Mer informasjon om Margaux AOP 2ème Cru Classé 1,5l Magnum - Château Brane Cantenac
Margaux 2ème Cru Classé 1,5l Magnum fra vindistriktet Bordeaux, lagret på fat, avslører en lysende purpurrød farge i glasset. Holdes glasset i en liten vinkel, kan man se en overgang av vinfargen mot granatrød i kantene på denne fatlagrede vinen. Hvis du gir den litt luft i vinglasset ved å snurre den, kan du oppleve en førsteklasses balanse i denne rødvinen, for den skiller seg ikke ut på glassets vegger på en vannaktig, sirupaktig eller likøraktig måte. Bouqueten til denne rødvinen fra Bordeaux fengsler med nyanser av bjørnebær, solbær og syrin. Sporer vi aromaene videre, kommer vanilje og blåbær til, forsterket av eikepåvirkningen.
Denne vinen begeistrer med sin elegant tørre smak. Den er tappet med usedvanlig lite restsukker. Dette er en genuin kvalitetsvin som skiller seg klart ut fra enklere kvaliteter, og så fortryller denne franskmannen naturligvis med den fineste balanse til tross for all sin tørrhet. Smak trenger ikke nødvendigvis restsukker. Denne fløyelsmyke rødvinen er balansert og lagdelt i ganen. Fruktsyren i Margaux 2ème Cru Classé 1,5l Magnum er fantastisk avrundet og gjør vinen vidunderlig myk. Ettersmaken av denne modne rødvinen fra vinregionen Bordeaux, nærmere bestemt Margaux, fengsler til slutt med betydelig etterklang. Ettersmaken ledsages også av mineralske toner fra det grusdominerte jordsmonnet.
Vinifisering av Margaux 2ème Cru Classé 1,5l Magnum fra Château Brane Cantenac
Den balanserte Margaux 2ème Cru Classé 1,5l Magnum fra Frankrike er en cuvée laget av druesortene Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Carmenère og Merlot. Druene vokser under optimale forhold i Bordeaux. Her graver vinstokkene røttene dypt ned i grusholdig jordsmonn. Margaux 2ème Cru Classé 1,5l Magnum er selvfølgelig også preget av Margaux-klimaet og vindyrkingsstilen. Denne franske vinen kan i ordets beste forstand beskrives som en vin fra den gamle verden som er usedvanlig imponerende. Når druene til Margaux 2ème Cru Classé 1,5l Magnum er perfekt modne, høstes de utelukkende for hånd, uten hjelp av grove og lite selektive fullhøstere. Etter håndhøstingen kommer druene til vineriet så raskt som mulig. Her selekteres de og knuses forsiktig. Deretter foregår gjæringen i små trehus ved kontrollerte temperaturer. Etter gjæringen lagres den elegante Margaux 2ème Cru Classé 1,5 l Magnum i ytterligere 18 måneder på franske eikefat.
Matanbefalinger til Château Brane Cantenac Margaux 2ème Cru Classé 1,5l Magnum
Denne franske rødvinen nytes best ved en temperert temperatur på 15-18 °C. Den passer perfekt til spinatgrateng med mandler, grønnsakscouscous med kjøttboller eller pasta med pølseboller.
- Flere produkter fra Château Brane Cantenac