Mer informasjon om Margaux AOP 2ème Cru Classé - Château Rauzan-Ségla
Margaux 2ème Cru Classé fra Château Rauzan-Ségla i Bordeaux har en lys rubinrød farge i glasset. Holdes glasset i en liten vinkel, kan man se en fargeovergang mot granatrød i kantene på denne fatlagrede vinen. Hvis du gir vinen litt luft i glasset ved å snurre den, kan du fornemme en perfekt balanse i denne rødvinen, for den skiller seg ikke ut på glassveggene på en vannaktig, sirupaktig eller likøraktig måte. I nesen avslører denne rødvinen fra Château Rauzan-Ségla alle slags surkirsebær, plommer, solbær og rips.
Vinen begeistrer med sin elegant tørre smak. Den er tappet på flaske med usedvanlig lite restsukker. Dette er en genuin kvalitetsvin som skiller seg klart ut fra de enklere kvalitetene, og så fortryller denne franskmannen naturligvis med den fineste balanse til tross for all sin tørrhet. Aroma trenger ikke nødvendigvis mye sukker. Denne silkeaktige rødvinen presenterer seg balansert og mangefasettert i ganen. I ettersmaken begeistrer denne modne rødvinen fra Bordeaux med sin betydelige lengde. Igjen dukker det opp hint av plomme og surkirsebær. I ettersmaken kommer mineralske toner fra det grus- og leirdominerte jordsmonnet.
Vinifisering av Margaux 2ème Cru Classé fra Château Rauzan-Ségla
Druene cabernet franc, cabernet sauvignon, merlot og petit verdot danner grunnlaget for den førsteklasses og fantastisk balanserte cuvéen Margaux 2ème Cru Classé fra Château Rauzan-Ségla. I Bordeaux vokser vinstokkene som gir druene til denne vinen på leire- og grusholdig jordsmonn. Selvfølgelig bestemmes Margaux 2ème Cru Classé også av Margaux-klimaet og vindyrkingsstilen. Denne franske vinen kan i ordets beste forstand beskrives som en vin fra den gamle verden som er usedvanlig imponerende. Etter håndhøstingen kommer druene til pressehuset så raskt som mulig. Her selekteres de og deles forsiktig opp. Deretter følger gjæring i små trehus ved kontrollerte temperaturer. Vinifikasjonen etterfølges av noen måneders modning på det fine bunnfallet før vinen til slutt tappes på flaske.
Anbefalt mat til Château Rauzan-Ségla Margaux 2ème Cru Classé
Denne franske rødvinen nytes best ved en temperert temperatur på 15-18 °C. Den er perfekt som ledsager til gåsebryst med ingefærrødkål og merian, torsk med agurk-sennepsgrønnsaker eller stekt kalvelever med epler, løk og balsamicoeddik.
- Flere produkter fra Château Rauzan-Ségla