Mer informasjon om Margaux AOP Cru Bourgeois 1,5l Magnum - Château La Tour de Mons
I glasset har Margaux Cru Bourgeois 1,5 l Magnum fra Château La Tour de Mons en tett rubinrød farge. Ved kanten viser denne franske rødvinen også en overgang til granatrød. Etter den første virvlingen avslører denne rødvinen en høy tetthet og fylde, som viser seg i kirkevinduer i kanten av glasset. Nesen til denne rødvinen fra Bordeaux byr på nyanser av plomme, bjørnebær, surkirsebær og solbær. Det er nettopp den fruktige karakteren som gjør denne vinen så spesiell.
Château La Tour de Mons Margaux Cru Bourgeois 1,5l Magnum imponerer med sin elegant tørre smak. Den er tappet med usedvanlig lite restsukker. Dette er en genuin kvalitetsvin som skiller seg klart ut fra enklere kvaliteter, og så fortryller denne franske vinen naturligvis med den fineste balanse til tross for all sin tørrhet. Smaken trenger ikke nødvendigvis mye restsukker. I ganen har denne kraftige rødvinen en herlig fløyelsaktig tekstur. I ettersmaken begeistrer denne modne vinen fra Bordeaux med sin betydelige lengde. Igjen er det hint av bjørnebær og solbær. I avslutningen kommer mineralske toner fra det grus- og leirdominerte jordsmonnet.
Vinifisering av Margaux Cru Bourgeois 1,5l Magnum fra Château La Tour de Mons
Druene cabernet franc, cabernet sauvignon, merlot og petit verdot danner grunnlaget for den førsteklasses og fantastisk kraftige Cuvée Margaux Cru Bourgeois 1,5l Magnum fra Château La Tour de Mons. Druene vokser under optimale forhold i Bordeaux. Her graver vinstokkene røttene dypt ned i jordsmonn av leire og grus. Margaux Cru Bourgeois 1,5l Magnum er selvfølgelig også preget av klimaet og vinproduksjonen i Margaux. Denne franske vinen kan beskrives som en gammeldags vin i ordets beste forstand, og den er usedvanlig imponerende. Bærene til denne franske rødvinen høstes utelukkende for hånd når de er perfekt modne. Etter innhøstingen kjøres druene umiddelbart til pressehuset. Her selekteres de og knuses forsiktig. Deretter foregår gjæringen i små treverk ved kontrollerte temperaturer. Gjæringen etterfølges av noen måneders modning på det fine bunnfallet før vinen til slutt tappes på flaske.
Anbefalt mat til Margaux Cru Bourgeois 1,5 l Magnum fra Château La Tour de Mons
Drikk denne franske rødvinen temperert ved 15-18 °C til pasta med pølseklumper, torsk med agurk-sennepsgrønnsaker eller kokt kalvekjøtt med bønner og tomater.
- Flere produkter fra Château La Tour de Mons