Mer informasjon om Margaux AOP Cru Bourgeois - Château La Tour de Mons
Margaux Cru Bourgeois fra Château La Tour de Mons i Bordeaux har en lys rubinrød farge i glasset. Etter den første svirpingen kan du fornemme en perfekt balanse i denne rødvinen, for den skiller seg ikke ut på glassets vegger som vannaktig, sirupaktig eller likøraktig. Den første duften av Margaux Cru Bourgeois smigrer med toner av bjørnebær, plommer og solbær. De fruktige innslagene i bouqueten får selskap av toner av fatlagring og enda mer fruktige og balsamiske nyanser.
Château La Tour de Mons Margaux Cru Bourgeois er behagelig tørr. Denne rødvinen fremstår aldri som grov eller mager, slik man kunne forvente av et vinikon-segment. På tungen er denne velbalanserte rødvinen preget av en utrolig fløyelsaktig tekstur. Ettersmaken på denne rødvinen fra vinregionen Bordeaux, nærmere bestemt Margaux, byr til slutt på en betydelig etterklang. Avslutningen ledsages også av mineralske fasetter fra det grus- og leirdominerte jordsmonnet.
Vinifisering av Château La Tour de Mons Margaux Cru Bourgeois
Druene cabernet franc, cabernet sauvignon, merlot og petit verdot danner grunnlaget for den førsteklasses og fantastisk balanserte Cuvée Margaux Cru Bourgeois fra Château La Tour de Mons. I Bordeaux vokser vinstokkene som gir druene til denne vinen på leire- og grusjordsmonn. Margaux Cru Bourgeois kjennetegnes selvfølgelig av mer enn bare jordsmonnet i Margaux. Denne franske vinen kan beskrives som en vin fra den gamle verden i ordets beste forstand, og den er usedvanlig imponerende. Druene til denne franske rødvinen høstes utelukkende for hånd for å sikre optimal modning. Etter håndhøstingen kommer druene til vineriet den raskeste veien. Her selekteres de og knuses forsiktig. Deretter følger gjæring i små trehus ved kontrollerte temperaturer. Gjæringen etterfølges av 12 måneders lagring på franske eikefat.
Matanbefaling til Château La Tour de Mons Margaux Cru Bourgeois
Nyt denne franske rødvinen temperert ved 15-18 °C til andebryst med sukkererter, torsk med agurk-sennepsgrønnsaker eller stekt kalvelever med epler, løk og balsamicoeddik.
Utmerkelser for Margaux Cru Bourgeois fra Château La Tour de Mons
- Flere produkter fra Château La Tour de Mons