Mer informasjon om Ngakirikiri The Gravels - Villa Maria
Villa Maria Ngakirikiri The Gravels er en førsteklasses rødvin. Den har en fantastisk tett, purpurrød farge. Ved kanten av glasset er det også en fargeovergang til granatrød. Når man svinger glasset, avslører denne rødvinen stor tetthet og fylde, noe som gjenspeiles i kraftige kirkevinduer i kanten av glasset. Nesen til denne rødvinen fra Sørøya på New Zealand fengsler med aromaer av plomme og solbær. Sporer vi aromaene videre, kommer kaffe/mokka og vanilje til, godt hjulpet av eikepåvirkningen.
Villa Maria Ngakirikiri The Gravels imponerer med sin elegant tørre smak. Den er tappet med bare 0,4 gram restsukker. Dette er en genuin kvalitetsvin som skiller seg klart ut fra de enklere kvalitetene, og så fortryller denne newzealandske vinen naturligvis med den fineste balanse til tross for all sin tørrhet. Aroma trenger ikke nødvendigvis restsukker. Denne kraftige rødvinen er fyldig og mangefasettert i munnen. Takket være den livlige fruktsyren er Ngakirikiri The Gravels fantastisk frisk og livlig i munnen. Ettersmaken på denne svært modne rødvinen fra vinregionen på Sørøya i New Zealand, nærmere bestemt Hawkes Bay, er fengslende med en bemerkelsesverdig ettersmak. Avslutningen ledsages også av mineralske fasetter fra det grusdominerte jordsmonnet.
Vinifisering av Villa Maria Ngakirikiri The Gravels
Utgangspunktet for den kraftige Ngakirikiri The Gravels fra New Zealands Sørøy er druer fra druesortene Cabernet Sauvignon og Merlot. På New Zealands Sørøy vokser vinstokkene som produserer druene til denne vinen på jordsmonn av grus. Bærene til denne rødvinen fra New Zealand høstes utelukkende for hånd når de er helt modne. Etter håndhøstingen kjøres druene umiddelbart til presseriet. Her blir de sortert og forsiktig knust. Deretter følger gjæring i små trehus ved kontrollerte temperaturer. Etter gjæringen lagres den kraftige Ngakirikiri The Gravels i 18 måneder på franske eikefat.
Matanbefalinger til Villa Maria Ngakirikiri The Gravels
Nyt denne rødvinen fra New Zealand temperert ved 15-18 °C til stekt kalvelever med epler, løk og balsamicoeddik, kalvekjøtt og løkgryte eller sitronchilikylling med bulgur.
- Flere produkter fra Villa Maria Estates