Petit-Figeac Saint-Émilion AOC 1er Cru Classé - Château Figeac
Mer informasjon om Petit-Figeac Saint-Émilion AOC 1er Cru Classé - Château Figeac
Petit-Figeac Saint-Émilion 1er Cru Classé fra Château Figeac i Bordeaux har en lys lilla farge i glasset. Etter den første sveipen kan du fornemme en perfekt balanse i denne rødvinen, som ikke skiller seg ut på glassets vegger på en vannaktig, sirupaktig eller likøraktig måte. Duften av denne rødvinen fra Bordeaux overbeviser med aromaer av bjørnebær og solbær. Sporer vi aromaene videre, kommer vanilje og blåbær til.
Château Figeac Petit-Figeac Saint-Émilion 1er Cru Classé er behagelig tørr. Denne rødvinen er aldri grov eller mager, slik man kan forvente i et vinikon-segment. I munnen har denne velbalanserte rødvinen en herlig fløyelsaktig tekstur. Ettersmaken på denne ungdommelige rødvinen fra vinregionen Bordeaux, nærmere bestemt Saint-Emilion, byr til slutt på betydelig etterklang. Avslutningen ledsages også av mineralske hint fra jordsmonnet som domineres av leire og silikatstein.
Vinifisering av Château Figeac Petit-Figeac Saint-Émilion 1er Cru Classé
Den balanserte Petit-Figeac Saint-Émilion 1er Cru Classé fra Frankrike er en cuvée laget av druesortene Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon og Merlot. I Bordeaux vokser vinstokkene som produserer druene til denne vinen på jordsmonn av silikatstein og leire. Petit-Figeac Saint-Émilion 1er Cru Classé er en vin fra den gamle verden tvers igjennom, for denne franskmannen utstråler en ekstraordinær europeisk sjarm som tydelig understreker suksessen til viner fra den gamle verden. Druene til denne franske rødvinen høstes utelukkende for hånd når de er perfekt modne. Etter innhøstingen kommer druene til vingården den raskeste veien. Her blir de sortert og forsiktig knust. Deretter følger gjæring i små trehus ved kontrollerte temperaturer. Etter endt gjæring lagres den elegante Petit-Figeac Saint-Émilion 1er Cru Classé i ytterligere 15 måneder på eikefat.
Anbefalt mat til Petit-Figeac Saint-Émilion 1er Cru Classé fra Château Figeac
Drikk denne franske rødvinen ved 15-18 °C til purresuppe, braisert kylling i rødvin eller torsk med agurk-sennepsgrønnsaker.
- Flere produkter fra Château Figeac