Pomerol AOP - Château La Fleur-Pétrus
Mer informasjon om Pomerol AOP - Château La Fleur-Pétrus
I glasset har Pomerol fra Château La Fleur-Pétrus en lys rubinrød farge. Hvis du snurrer glasset, kan du fornemme en førsteklasses balanse i denne rødvinen, som ikke skiller seg ut på glassets vegger på en vannaktig, sirupaktig eller likøraktig måte. Når denne rødvinen fra den gamle verden helles opp i et Bordeaux-glass, avslører den fantastisk uttrykksfulle aromaer av solbær og bjørnebær, avrundet av ytterligere fruktige nyanser fra fatlagringen.
Château La Fleur-Pétrus Pomerol er behagelig tørr. Denne rødvinen er aldri grov eller mager, slik man kunne forvente i et vinikon-segment. På tungen er denne velbalanserte rødvinen preget av en enormt kraftig tekstur. I ettersmaken byr denne ungdommelige vinen fra vindistriktet Bordeaux til slutt på en betydelig lengde. Igjen er det hint av bjørnebær og solbær. I avslutningen kommer mineralske toner fra det grus- og leirdominerte jordsmonnet.
Vinfremstilling av Pomerol fra Château La Fleur-Pétrus
Den balanserte Pomerol fra Frankrike er en cuvée vinifisert på druesortene Cabernet Franc, Merlot og Petit Verdot. I Bordeaux vokser vinstokkene som gir druene til denne vinen på leire- og grusholdig jordsmonn. Pomerol er en Old World-vin i ordets beste forstand, for denne franskmannen puster en ekstraordinær europeisk sjarm som tydelig understreker suksessen til Old World-viner. Druene til denne franske rødvinen høstes utelukkende for hånd for å sikre optimal modenhet. Etter innhøstingen kommer druene til vingården på raskeste vei. Her selekteres de og knuses forsiktig. Deretter følger gjæring i små trehus ved kontrollerte temperaturer. Gjæringen etterfølges av noen måneders modning på det fine bunnfallet før vinen til slutt tappes på flasker.
Matanbefalinger til Pomerol fra Château La Fleur-Pétrus
Opplev denne franske rødvinen temperert ved 15-18 °C til spaghetti med kapers-tomatsaus, boeuf bourguignon eller kålroulader.
- Flere produkter fra Château Fleur-Pétrus