Mer informasjon om Rosso di Montalcino DOC - Villa Poggio Salvi
Den fatlagrede Rosso di Montalcino fra vinregionen Toscana har en tett rubinrød farge i glasset. Denne italienske vinen, som er laget av en enkelt druesort, har en fantastisk uttrykksfull duft av fioler, solbær og roser i glasset. I tillegg er det hint av andre frukter.
Denne vinen begeistrer med sin elegante, tørre smak. Den er tappet med usedvanlig lite restsukker. Dette er en ekte kvalitetsvin som skiller seg klart ut fra de enklere kvalitetene, og derfor fortryller denne italienske vinen naturligvis med den fineste balanse til tross for all tørrheten. Utmerket smak krever ikke nødvendigvis restsukker. I munnen har denne kraftige rødvinen en herlig silkeaktig tekstur. I ettersmaken begeistrer denne ungdommelige rødvinen fra vinregionen Toscana med sin betydelige lengde. Igjen er det hint av solbær og rose. I ettersmaken kommer mineralske toner fra det grusdominerte jordsmonnet.
Vinfremstilling av Villa Poggio Salvi Rosso di Montalcino
Denne kraftige rødvinen fra Italia er laget av druesorten Sangiovese. I Toscana vokser vinstokkene som produserer druene til denne vinen på grusholdig jordsmonn. Når druene til Rosso di Montalcino er optimalt modne, høstes de utelukkende for hånd, uten hjelp av slitsomme og lite selektive maskiner. Etter innhøstingen kjøres druene umiddelbart til vineriet. Her blir de sortert og forsiktig knust. Deretter foregår gjæringen i små treverk ved kontrollerte temperaturer. Gjæringen etterfølges av modning på det fine bunnfallet i flere måneder før vinen til slutt tappes.
Matanbefalinger til Rosso di Montalcino fra Villa Poggio Salvi
Denne rødvinen fra Italia nytes best ved en temperert temperatur på 15-18 °C. Den er perfekt som ledsager til gresskargryte, spinatgrateng med mandler eller pasta med pølseboller.
- Flere produkter fra Villa Poggio Salvi