Saint-Émilion AOC Grand Cru Classé - Château Côte de Baleau
Mer informasjon om Saint-Émilion AOC Grand Cru Classé - Château Côte de Baleau
I glasset har Saint-Émilion Grand Cru Classé fra Château Côte de Baleau en lys lilla farge. Hvis du vipper litt på glasset, kan du se en overgang av fargen mot mursteinsrødt i kantene. Hvis du snurrer vinglasset, kan du fornemme en førsteklasses balanse i denne rødvinen, for den skiller seg ikke ut på glassveggene på en vannaktig, sirupaktig eller likøraktig måte. I glasset avslører denne rødvinen fra Château Côte de Baleau aromaer av bjørnebær og solbær, supplert med blåbær. Château Côte de Baleau Saint-Émilion Grand Cru Classé imponerer med sin elegant tørre smak. Den er tappet på flaske med usedvanlig lite restsukker. Som man kan forvente av en vin i det øverste vinsegmentet, fortryller denne franskmannen naturlig nok med den fineste balanse til tross for all sin tørrhet. Utmerket smak trenger ikke nødvendigvis sukker. På tungen er denne velbalanserte rødvinen preget av en utrolig tett tekstur. I ettersmaken begeistrer denne vinen fra Bordeaux med sin betydelige lengde. Igjen finner vi innslag av solbær og bjørnebær. I ettersmaken kommer mineralske toner fra leire- og kalksteinsdominert jordsmonn.
Vinifisering av Saint-Émilion Grand Cru Classé fra Château Côte de Baleau
Den balanserte Saint-Émilion Grand Cru Classé fra Frankrike er en cuvée laget av druesortene Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon og Merlot. I Bordeaux vokser vinstokkene som gir druene til denne vinen på kalk- og leirjordsmonn. Saint-Émilion Grand Cru Classé er en vin fra den gamle verden i ordets beste forstand, for denne franskmannen puster en ekstraordinær europeisk sjarm som tydelig understreker suksessen til viner fra den gamle verden. Etter håndhøstingen føres druene raskt til pressehuset. Her selekteres de og knuses forsiktig. Deretter foregår gjæringen i rustfrie ståltanker ved kontrollerte temperaturer. På slutten .
Matanbefalinger til Château Côte de Baleau Saint-Émilion Grand Cru Classé
Opplev denne franske rødvinen temperert ved 15-18 °C til lammegryte med kikerter og tørkede fikener, boeuf bourguignon eller fylt paprika.
- Flere produkter fra Château Côtes de Baleau