Mer informasjon om Saint-Émilion AOP 1er Cru Classé - Château La Gaffelière
I glasset viser Saint-Émilion 1er Cru Classé fra Château La Gaffelière en lys lilla farge. Ved kanten er det en overgang til granatrød. Hvis du gir vinen litt luft i glasset ved å snurre den rundt, kan du fornemme en perfekt balanse i denne rødvinen, for den skiller seg ikke ut på glassveggene på en vannaktig, sirupaktig eller likøraktig måte. Denne franske cuvéen har en fantastisk uttrykksfull duft av bjørnebær og solbær i glasset. Innslag av mineraler og blåbær kommer i tillegg.
Château La Gaffelière Saint-Émilion 1er Cru Classé presenterer seg fantastisk tørr for vinentusiasten. Denne rødvinen er aldri grov eller mager, men rund og smidig. På tungen er denne velbalanserte rødvinen preget av en utrolig silkeaktig tekstur. Ettersmaken på denne modne rødvinen fra vinregionen Bordeaux, nærmere bestemt Saint-Emilion, byr til slutt på en bemerkelsesverdig etterklang. Avslutningen ledsages også av mineralske fasetter fra jordsmonnet som domineres av leire og kalkstein.
Vinifikasjon av Saint-Émilion 1er Cru Classé fra Château La Gaffelière
Denne balanserte rødvinen fra Frankrike er vinifisert på druesortene Cabernet Sauvignon og Merlot. Druene vokser under optimale forhold i Bordeaux. Her graver vinstokkene røttene dypt ned i jordsmonn av kalkstein og leire. Selvfølgelig bestemmes Saint-Émilion 1er Cru Classé også av klimatiske og stilistiske faktorer Saint-Émilion. Denne franske vinen kan bokstavelig talt beskrives som en vin fra den gamle verden som er usedvanlig imponerende. Når druene til Saint-Émilion 1er Cru Classé er perfekt modne, høstes de utelukkende for hånd, uten bruk av mer krevende og mindre selektive fullhøstere. Etter innhøstingen blir druene fraktet til vineriet den raskeste veien. Her selekteres de og deles forsiktig opp. Deretter følger gjæring i små trehus ved kontrollerte temperaturer. Vinifikasjonen etterfølges av noen måneders modning på det fine bunnfallet før vinen til slutt tappes på flaske.
Anbefalt mat til Château La Gaffelière Saint-Émilion 1er Cru Classé
Nyt denne franske rødvinen temperert ved 15-18 °C til Boeuf Bourguignon, torsk med agurk-sennepsgrønnsaker eller grønnsakscouscous med oksekjøttboller.
Utmerkelser for Saint-Émilion 1er Cru Classé fra Château La Gaffelière
Denne vinen fra Saint-Émilion inspirerer ikke bare oss, men også kjente vinkritikere har tildelt den 90 poeng og mer. Blant vurderingene for 2017-årgangen er
- Wine Advocate - Robert M. Parker - 97 poeng
- Flere produkter fra Château La Gaffelière