Saint-Émilion AOP Grand Cru Classé - Château Bellevue Mondotte
Mer informasjon om Saint-Émilion AOP Grand Cru Classé - Château Bellevue Mondotte
Saint-Émilion Grand Cru Classé fra Château Bellevue Mondotte i Bordeaux har en tett karmosinrød farge i glasset. Med litt sideveis eksponering avslører Bordeaux-glasset en sjarmerende granatrød fargetone i kantene. Etter den første virvlingen avslører denne rødvinen en høy tetthet og fylde, noe som kommer til syne i tydelige kirkevinduer i glassets kant. Den første duften av Saint-Émilion Grand Cru Classé smigrer med nyanser av solbær og bjørnebær. De fruktige komponentene i bouqueten får selskap av toner av fatlagring som vanilje og blåbær.
Château Bellevue Mondotte Saint-Émilion Grand Cru Classé imponerer med sin elegant tørre smak. Den er tappet på flaske med usedvanlig lite restsukker. Dette er en genuin kvalitetsvin som skiller seg klart ut fra enklere kvaliteter, og så fortryller denne franske vinen naturligvis med den fineste balanse til tross for all sin tørrhet. Smaken trenger ikke nødvendigvis mye sukker. På tungen kjennetegnes denne kraftige rødvinen av en utrolig fløyelsaktig og tett tekstur. Ettersmaken av denne modne rødvinen fra vinregionen Bordeaux, nærmere bestemt Saint-Emilion, gleder til slutt med en bemerkelsesverdig etterklang. Ettersmaken ledsages også av mineralske innslag fra det kalkstein- og leirdominerte jordsmonnet.
Vinifisering av Château Bellevue Mondotte Saint-Émilion Grand Cru Classé
Grunnlaget for den kraftige Saint-Émilion Grand Cru Classé fra Bordeaux er druer fra druesorten Merlot. Druene vokser under optimale forhold i Bordeaux. Her graver vinstokkene røttene dypt ned i jordsmonn av kalkstein og leire. Saint-Émilion Grand Cru Classé er en vin fra den gamle verden i ordets beste forstand, for denne franskmannen utstråler en ekstraordinær europeisk sjarm som tydelig understreker suksessen til viner fra den gamle verden. Druene til denne franske rødvinen høstes utelukkende for hånd når de er perfekt modne. Etter innhøstingen kommer druene til pressehuset så raskt som mulig. Her blir de sortert og forsiktig knust. Deretter følger gjæring i små trehus ved kontrollerte temperaturer. Etter endt gjæring lagres den kraftige Saint-Émilion Grand Cru Classé i ytterligere 16 måneder på eikefat.
Anbefalt mat til Saint-Émilion Grand Cru Classé fra Château Bellevue Mondotte
Denne franske rødvinen nytes best ved en temperert temperatur på 15-18 °C. Den passer perfekt til andebryst med sukkererter, stekt kalvelever med epler, løk og balsamicoeddik eller kikerter i karri.
- Flere produkter fra Château Bellevue Mondotte