Saint-Émilion AOP Grand Cru Classé - Château Clos Saint-Émilion Philippe
Mer informasjon om Saint-Émilion AOP Grand Cru Classé - Château Clos Saint-Émilion Philippe
Den fatlagrede Saint-Émilion Grand Cru Classé fra vindistriktet Bordeaux viser en tett karmosinrød farge i glasset. Med litt sideveis eksponering avslører Bordeaux-glasset en sjarmerende granatrød fargetone i kantene. Når man snurrer vinglasset, avslører denne rødvinen en høy viskositet, noe som kommer til syne i kraftige kirkevinduer i glassets kant. Den første duften av Saint-Émilion Grand Cru Classé avslører nyanser av plommer, bjørnebær og surkirsebær. De fruktige innslagene i duften får selskap av toner av fatlagring som tobakk og sjokolade.
I ganen åpner Saint-Émilion Grand Cru Classé fra Château Clos Saint-Émilion Philippe seg fantastisk tørt, grippy og aromatisk. På tungen er denne kraftige rødvinen preget av en utrolig silkeaktig tekstur. Ettersmaken av denne modne rødvinen fra Bordeaux-distriktet, nærmere bestemt Saint-Émilion, byr til slutt på en betydelig etterklang. Ettersmaken ledsages også av mineralske toner fra det leire- og sanddominerte jordsmonnet.
Vinifisering av Saint-Émilion Grand Cru Classé fra Château Clos Saint-Émilion Philippe
Grunnlaget for den kraftige Saint-Émilion Grand Cru Classé fra Bordeaux er druer fra druesortene Cabernet Franc og Merlot. I Bordeaux vokser vinstokkene som produserer druene til denne vinen på jordsmonn av sand og leire. Selvfølgelig bestemmes Saint-Émilion Grand Cru Classé også av klimaet og vindyrkingsstilen i Saint-Émilion. Denne franske vinen kan i ordets beste forstand beskrives som en vin fra den gamle verden som er usedvanlig imponerende. Etter innhøstingen kjøres druene raskt til pressehuset. Her sorteres de og brytes forsiktig opp. Deretter følger gjæring i små trehus ved kontrollerte temperaturer. Etter endt gjæring lagres den kraftige Saint-Émilion Grand Cru Classé i ytterligere 12 måneder på eikefat.
Matanbefalinger til Château Clos Saint-Émilion Philippe Saint-Émilion Grand Cru Classé
Drikk denne franske rødvinen ved 15-18 °C til gåsebryst med ingefærrødkål og merian, torsk med agurk-sennepsgrønnsaker eller purresuppe.
- Flere produkter fra Château Clos Saint-Émilion Philippe