Saint-Émilion AOP Grand Cru Classé - Château Grand Mayne
Mer informasjon om Saint-Émilion AOP Grand Cru Classé - Château Grand Mayne
I glasset har Saint-Émilion Grand Cru Classé fra Château Grand Mayne en tett karmosinrød farge. Beveger du glasset litt til siden, avslører Bordeaux-vinen en sjarmerende granatrød fargetone i kanten. Hvis du gir den litt luft i glasset ved å snurre det, avslører denne rødvinen en høy viskositet, som viser seg i kirkevinduer i kanten av glasset. Den første duften av Saint-Émilion Grand Cru Classé smigrer med toner av plommer og bjørnebær. De fruktige delene av bouqueten får selskap av toner av fatlagring som tobakk, vanilje og lær.
Denne vinen begeistrer med sin elegante, tørre smak. Den er tappet med usedvanlig lite restsukker. Dette er en genuin kvalitetsvin som skiller seg klart ut fra de enklere kvalitetene, og derfor fortryller denne franske vinen naturligvis med den fineste balanse til tross for all sin tørrhet. Smak trenger ikke nødvendigvis restsukker. Denne fløyelsaktige rødvinen er fyldig og kompleks i smaken. Ettersmaken av denne modne rødvinen fra vindistriktet Bordeaux, nærmere bestemt Saint-Emilion, imponerer til slutt med en bemerkelsesverdig etterklang. Avslutningen ledsages også av mineralske innslag fra leire- og kalksteinsdominert jordsmonn.
Vinifisering av Château Grand Mayne Saint-Émilion Grand Cru Classé
Denne kraftige rødvinen fra Frankrike er vinifisert på druesortene cabernet franc og merlot. I Bordeaux vokser vinstokkene som produserer druene til denne vinen på jordsmonn av kalkstein og leire. Saint-Émilion Grand Cru Classé er en vin fra den gamle verden i ordets beste forstand, for denne franskmannen puster en ekstraordinær europeisk sjarm som tydelig understreker suksessen til viner fra den gamle verden. Etter håndhøstingen føres druene umiddelbart til pressehuset. Her selekteres de og knuses forsiktig. Deretter følger gjæring i små trehus ved kontrollerte temperaturer. Gjæringen etterfølges av 18 måneders lagring på eikefat.
Matanbefalinger til Saint-Émilion Grand Cru Classé fra Château Grand Mayne
Denne franske rødvinen nytes best ved en temperatur på 15-18 °C. Den er perfekt som tilbehør til kalveschnitzel med bønner og tomater, boeuf bourguignon eller lammegryte med kikerter og tørkede fikener.
- Flere produkter fra Château Grand Mayne