Mer informasjon om Saint-Émilion AOP Grand Cru Classé - Château la Serre
I glasset har Saint-Émilion Grand Cru Classé fra Château la Serre en tett karmosinrød farge. Beveger man glasset litt til siden, avslører Bordeaux-glasset en sjarmerende granatrød fargetone i kanten. Etter den første virvlingen avslører denne rødvinen en høy tetthet og fylde, noe som kommer til syne i tydelige kirkevinduer i glassets kant. Når vinen helles opp i et Bordeaux-glass, viser denne rødvinen fra den gamle verden vidunderlig uttrykksfulle aromaer av solbær og bjørnebær, avrundet av ytterligere fruktige nyanser fra lagringen på trefat.
Château la Serre Saint-Émilion Grand Cru Classé presenterer seg behagelig tørr for vinentusiasten. Denne rødvinen er aldri grov eller mager, men rund og smidig. Denne fløyelsaktige rødvinen er fyldig og har mange lag i ganen. Ettersmaken av denne modne rødvinen fra vindistriktet Bordeaux imponerer med sin betydelige lengde. Igjen er det hint av solbær og bjørnebær. I ettersmaken kommer mineralske toner fra det leire- og kalksteinsdominerte jordsmonnet.
Vinifikasjon av Saint-Émilion Grand Cru Classé fra Château la Serre
Grunnlaget for den kraftige Saint-Émilion Grand Cru Classé fra Frankrike er druer fra druesortene Cabernet Franc og Merlot. I Bordeaux vokser vinstokkene som produserer druene til denne vinen på jordsmonn av kalkstein og leire. Saint-Émilion Grand Cru Classé er en vin fra den gamle verden i ordets beste forstand, for denne franskmannen puster en ekstraordinær europeisk sjarm som tydelig understreker suksessen til viner fra den gamle verden. Når druene til Saint-Émilion Grand Cru Classé er perfekt modne, høstes de utelukkende for hånd uten hjelp av grove og lite selektive maskiner. Etter innhøstingen kjøres druene den raskeste veien til pressehuset. Her sorteres de og knuses forsiktig. Deretter følger gjæring i betong og lite treverk ved kontrollerte temperaturer. Etter endt gjæring lagres den kraftige Saint-Émilion Grand Cru Classé i ytterligere 12 måneder på franske eikefat.
Matanbefalinger til Château la Serre Saint-Émilion Grand Cru Classé
Drikk denne franske rødvinen temperert ved 15-18 °C til potetpanne med laks, spaghetti med kapers-tomatsaus eller andebryst med sukkererter.
- Flere produkter fra Château la Serre