Saint-Émilion AOP Grand Cru Classé - Château Troplong-Mondot
Mer informasjon om Saint-Émilion AOP Grand Cru Classé - Château Troplong-Mondot
Saint-Émilion Grand Cru Classé fra Château Troplong-Mondot i Bordeaux har en tett, purpurrød farge i glasset. Hvis du snurrer vinglasset, avslører denne rødvinen en høy viskositet, som viser seg i kirkevinduer i kanten av glasset. Duften av denne rødvinen fra Bordeaux fengsler med nyanser av hyllebær og surkirsebær. Sporer vi aromaene videre, kommer hasselnøtt, sjokolade og lakris til.
Château Troplong-Mondot Saint-Émilion Grand Cru Classé imponerer med sin elegant tørre smak. Den er tappet med usedvanlig lite restsukker. Dette er en genuin kvalitetsvin som skiller seg klart ut fra enklere kvaliteter, og så fortryller denne franskmannen naturligvis med den fineste balanse til tross for all sin tørrhet. Utmerket smak trenger ikke nødvendigvis sukker. På tungen er denne kraftige rødvinen preget av en utrolig fløyelsaktig tekstur. Ettersmaken av denne ungdommelige rødvinen fra vinregionen Bordeaux, nærmere bestemt Saint-Emilion, byr til slutt på en bemerkelsesverdig etterklang. Avslutningen ledsages også av mineralske hint fra det kalkstein- og leirdominerte jordsmonnet.
Vinifisering av Saint-Émilion Grand Cru Classé fra Château Troplong-Mondot
Grunnlaget for den kraftige Saint-Émilion Grand Cru Classé fra Frankrike er druer fra druesortene Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon og Merlot. I Bordeaux vokser vinstokkene som produserer druene til denne vinen på jordsmonn av leire og kalkstein. Uten tvil bestemmes Saint-Emilion Grand Cru Classé også av klimatiske og stilistiske faktorer Saint-Emilion. Denne franske vinen kan bokstavelig talt beskrives som en vin fra den gamle verden som er usedvanlig imponerende. Druene til denne franske rødvinen høstes utelukkende for hånd for å sikre optimal modenhet. Etter håndhøstingen kjøres druene raskt til pressehuset. Her blir de sortert og forsiktig knust. Deretter følger gjæring i små trehus ved kontrollerte temperaturer. Gjæringen etterfølges av noen måneders modning på eikefat.
Matanbefalinger til Saint-Émilion Grand Cru Classé fra Château Troplong-Mondot
Nyt denne franske rødvinen temperert ved 15-18 °C til braisert kylling i rødvin, kokt kalvefilet med bønner og tomater eller purløksuppe.
Utmerkelser for Saint-Émilion Grand Cru Classé fra Château Troplong-Mondot
Denne vinen fra Saint-Émilion overbeviser ikke bare oss, men også anerkjente vinjournalister har gitt den 90 poeng og mer. Blant vurderingene for 2018-årgangen er
- Vinous Antonio Galloni - 97 poeng
- James Suckling - 98 poeng
- Wine Spectator - 95 poeng
- Flere produkter fra Château Troplong-Mondot