Saint-Estèphe AOP - Château Capbern
Mer informasjon om Saint-Estèphe AOP - Château Capbern
Den elegante Saint-Estèphe fra Château Capbern glitrer i glasset med en lysende karmosinrød farge. Holdes glasset i en liten vinkel, kan man se en fargeovergang mot granatrød i kantene av denne fatlagrede vinen. Etter den første virvlingen kan man fornemme en perfekt balanse i denne rødvinen, som ikke fremstår som vannaktig, sirupaktig eller likøraktig på glassets vegger. Bouqueten til denne rødvinen fra Bordeaux fengsler med toner av bjørnebær og solbær. Sporer vi aromaen videre, kommer svarte kirsebær til.
Château Capbern Saint-Estèphe presenterer seg behagelig tørr for vindrikkeren. Denne rødvinen er aldri grov eller mager, slik man kan forvente av en toppvin. Denne fløyelsmyke rødvinen er balansert og kompleks i smaken. Ettersmaken på denne modne rødvinen fra vinregionen Bordeaux, nærmere bestemt Saint-Estèphe, er overbevisende med en bemerkelsesverdig ettersmak. Avslutningen ledsages også av mineralske toner fra jordsmonnet som domineres av sand og grus.
Vinifikasjon av Saint-Estèphe fra Château Capbern
Den balanserte Saint-Estèphe fra Frankrike er en cuvée vinifisert av druesortene Cabernet Sauvignon, Merlot og Petit Verdot. I Bordeaux vokser vinstokkene som produserer druene til denne vinen på jordsmonn av sand og grus. Saint-Estèphe er en vin fra den gamle verden i ordets beste forstand, for denne franskmannen utstråler en ekstraordinær europeisk sjarm som tydelig understreker suksessen til viner fra den gamle verden. Bærene til denne franske rødvinen høstes utelukkende for hånd når de er perfekt modne. Etter håndhøstingen kommer druene raskt til vingården. Her selekteres de og deles forsiktig opp. Deretter følger gjæring i små trehus ved kontrollerte temperaturer. Gjæringen etterfølges av 18 måneders lagring på eikefat.
Matanbefalinger til Saint-Estèphe fra Château Capbern
Drikk denne franske rødvinen temperert ved 15-18 °C til grønnsakscouscous med kjøttboller, stekt kalvelever med epler, løk og balsamicoeddik eller kokt kalvekjøtt med bønner og tomater.
- Flere produkter fra Château Capbern