Saint-Estèphe AOP - Château La Croix St. Estèphe
Mer informasjon om Saint-Estèphe AOP - Château La Croix St. Estèphe
Château La Croix St. Estèphe Saint-Estèphe er en førsteklasses rødvin. I dette glasset har den en fantastisk lys rubinrød farge. Holdes Bordeaux-glasset i en liten vinkel, avslører det en sjarmerende granatrød fargetone i kanten. Når man snurrer vinglasset, fornemmer man en perfekt balanse i denne rødvinen, som ikke fremstår som vannaktig, sirupaktig eller likøraktig på glassets vegger. I nesen viser denne rødvinen fra Château La Croix St. Estèphe alle slags bjørnebær og solbær. Som om ikke det allerede var imponerende, tilfører lagringen på små trefat ytterligere aromaer, blant annet røyk.
Château La Croix St. Estèphe Saint-Estèphe imponerer med sin elegant tørre smak. Den er tappet på flaske med usedvanlig lite restsukker. Dette er en genuin kvalitetsvin som skiller seg klart ut fra enklere kvaliteter, og så fortryller denne franske vinen naturligvis med den fineste balanse til tross for all sin tørrhet. Utmerket smak trenger ikke nødvendigvis restsukker. På tungen er denne velbalanserte rødvinen preget av en utrolig fløyelsaktig tekstur. I ettersmaken begeistrer denne modne vinen fra Bordeaux med sin betydelige lengde. Igjen finner vi innslag av solbær og bjørnebær. I ettersmaken kommer mineralske toner fra det leire- og grusdominerte jordsmonnet.
Vinifikasjon av Château La Croix St. Estèphe Saint-Estèphe Saint-Estèphe
Denne balanserte rødvinen fra Frankrike er laget av druesortene Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot og Petit Verdot. Druene vokser under optimale forhold i Bordeaux. Her graver vinstokkene røttene dypt ned i jordsmonn av leire og grus. Saint-Estèphe er en vin fra den gamle verden i ordets beste forstand, for denne franskmannen puster en ekstraordinær europeisk sjarm som tydelig understreker suksessen til viner fra den gamle verden. Når druene til Saint-Estèphe har oppnådd perfekt fysiologisk modenhet, høstes de utelukkende for hånd, uten bruk av mer krevende og mindre selektive druehøstere. Etter håndhøstingen blir druene fraktet til pressehuset så raskt som mulig. Her blir de selektert og forsiktig knust. Deretter følger gjæring i små trehus ved kontrollerte temperaturer. Gjæringen etterfølges av 16 måneders lagring på franske eikefat.
Matanbefaling til Saint-Estèphe fra Château La Croix St. Estèphe
Drikk denne franske rødvinen ved 15-18 °C til stekt kalvelever med epler, løk og balsamicoeddik, purretortilla eller gåsebryst med ingefærrødkål og merian.
- Flere produkter fra Château La Croix St-Estèphe