- Denne karakterfulle rødvinen passer perfekt til retter som stekt kalvelever med epler, løk og balsamicoeddik eller kikerter i karri
- Fatlagring gjør denne spanske rødvinen spesielt kremet
- En kraftig rødvin, perfekt som en harmonisk gave til gode venner
Mer informasjon om Sió Negre - Bodegas Ribas
Den kraftige Sió Negre fra Bodegas Ribas skimrer i glasset med en tett purpurrød farge. Når du svinger vinglasset, avslører denne rødvinen en høy viskositet, som viser seg i kirkevinduer i kanten av glasset. I glasset presenterer denne rødvinen fra Bodegas Ribas aromaer av plommer, supplert med blåbær, kanel og muskatnøtt. På ganen åpner Sió Negre fra Bodegas Ribas seg behagelig aromatisk, fruktig og balansert. På tungen er denne kraftige rødvinen preget av en utrolig fløyelsaktig tekstur. I ettersmaken byr denne ungdommelige rødvinen fra vinregionen Balearene på god lengde. Igjen er det hint av plomme. I ettersmaken kommer mineralske toner fra det grusdominerte jordsmonnet.
Vinifisering av Sió Negre fra Bodegas Ribas
Den kraftige Sió Negre fra Spania er en cuvée laget av druesortene Cabernet Sauvignon, Manto Negro, Merlot og Syrah. Druene vokser under optimale forhold på Balearene. Her graver vinstokkene røttene dypt ned i grusholdig jordsmonn. Sió Negre er en vin fra den gamle verden tvers igjennom, for denne spanjolen utstråler en ekstraordinær europeisk sjarm som tydelig understreker suksessen til viner fra den gamle verden. Bærene til denne rødvinen fra Spania høstes utelukkende for hånd når de er optimalt modne. Etter håndhøstingen kjøres druene raskt til pressehuset. Her blir de sortert og forsiktig knust. Deretter følger gjæring i små trehus ved kontrollerte temperaturer. Gjæringen etterfølges av 12 måneders lagring på franske eikefat.
Matanbefalinger til Bodegas Ribas Sió Negre
Denne spanske vinen nytes best ved en temperatur på 15-18 °C. Den er perfekt som tilbehør til grønnsaksgryte med pesto, purretortilla eller kokt kalvekjøtt med bønner og tomater.
- Flere produkter fra Bodegas Ribas