Mer informasjon om Ultreia Rapolao - Raúl Pérez
I glasset viser Ultreia Rapolao fra Raúl Pérez en tett purpurrød farge. Den første duften av Ultreia Rapolao avslører nyanser av appelsinsyltetøy og bjørnebær. De fruktige komponentene i duften får selskap av toner av fatlagring og enda mer fruktige, balsamiske nyanser.
Denne spanske vinen smaker behagelig tørt. Den er tappet på flaske med bare 1,2 gram restsukker. Dette er en ekte kvalitetsvin som skiller seg klart ut fra de enklere kvalitetene, og til tross for sin tørrhet byr denne spanske vinen naturligvis på den fineste balanse. Smak trenger ikke nødvendigvis mye restsukker. Denne tette rødvinen er fyldig og har mange lag i ganen. Takket være den tilstedeværende fruktsyren er Ultreia Rapolao herlig frisk og livlig i munnen. Ettersmaken på denne rødvinen fra vinregionen Castilla y León, nærmere bestemt fra Bierzo DO, som kan modnes godt, imponerer med sin bemerkelsesverdige finish.
Vinifikasjon av Raúl Pérez Ultreia Rapolao
Den kraftige Ultreia Rapolao fra Spania er en vin laget av druesorten Mencia. Etter innhøstingen kjøres druene raskt til pressehuset. Her blir de sortert og forsiktig knust. Deretter foregår gjæringen i små trekar ved kontrollerte temperaturer. Gjæringen etterfølges av modning på det fine bunnfallet i flere måneder før vinen til slutt tappes på flaske.
Måltidsanbefaling for Ultreia Rapolao fra Raúl Pérez
Denne rødvinen fra Spania kan med fordel nytes ved en temperatur på 15-18 °C til kikerter i karri, spaghetti med kapers og tomatsaus eller grønnsaksgryte med pesto.
- Flere produkter fra Raúl Pérez