- Denne førsteklasses rosévinen passer perfekt til retter som spaghetti med kapers- og tomatsaus eller omelett med laks og fennikel
- Vinens opprinnelse i Languedoc-Roussillon gjør den til en typisk representant for viner fra den gamle verden
- Denne franske rosévinen er utmerket
Mer informasjon om Volcanic Rosé Languedoc AOP - Château la Sauvageonne
I glasset har den biodynamisk produserte Volcanic Rosé Languedoc fra Château la Sauvageonne en tett rubinrød farge. Etter den første sveipen avslører rosévinen en høy tetthet og fylde, som kommer til syne i klare kirkevinduer i kanten av glasset. Denne franske cuvéen byr på herlig ungdommelige toner av solbær, rips, bringebær og fiolett i glasset. Et hint av vanilje gjør seg også gjeldende.
I munnen starter Volcanic Rosé Languedoc fra Château la Sauvageonne behagelig tørt, grippy og aromatisk. På tungen er denne kraftige rosévinen preget av en utrolig lett tekstur. I ettersmaken byr denne ungdommelige vinen fra vinregionen Languedoc-Roussillon på god lengde. Igjen er det hint av rose og rips. I ettersmaken tilføres mineralske toner fra den vulkanske jordsmonnet.
Vinifikasjonen av Volcanic Rosé Languedoc fra Château la Sauvageonne
Druene cinsault, grenache og syrah danner grunnlaget for den førsteklasses og herlig kraftige cuvéen Volcanic Rosé Languedoc fra Château la Sauvageonne. Druene vokser under optimale forhold i Languedoc-Roussillon. Her graver vinstokkene sine røtter dypt ned i jordsmonnet som består av vulkansk stein. Volcanic Rosé Languedoc er tvers igjennom en vin fra den gamle verden, for denne franskmannen utstråler en ekstraordinær europeisk sjarm som tydelig understreker suksessen til viner fra den gamle verden. Etter druehøstingen blir druene raskt fraktet til pressehuset. Her selekteres de og knuses forsiktig. Deretter følger gjæring i rustfrie ståltanker og små treverk ved kontrollerte temperaturer. Gjæringen etterfølges av 6 måneders modning på eikefat.
Matanbefalinger til Volcanic Rosé Languedoc fra Château la Sauvageonne
Nyt denne biodynamiske rosévinen fra Frankrike godt avkjølt ved 5-7 °C til purløksuppe, fruktig endivsalat eller spaghetti med yoghurt- og myntepesto.
- Flere produkter fra Gérard Bertrand