






Leo Hillinger - utholdende til suksess
Leo Hillinger ble født i 1967 i Eisenstadt i Østerrike og vokste opp i Jois. Kjærligheten til vin ble født i vuggen, for faren var vinhandler og drev en vinkjeller. Livet hans har ikke bare vært preget av suksess, det har også vært mange tilbakeslag. Veien var steinete, men hans utholdenhet og besluttsomhet betalte seg til slutt. På spørsmål om hvordan han har nådd sine mål, svarer Leo Hillinger: "Med utholdenhet, utholdenhet, utholdenhet".
Leo Hillinger - vinmaker med hjerte og sjel
Leo Hillingers hjerte banker helt klart for vindyrking. Ikke bare som gründer, men også som vinmaker har han vunnet flere priser, og vingården hans er internasjonalt anerkjent.
Leo Hill inger tilbrakte sine første læreår på ulike vingårder i Europa og California. Han fullførte utdannelsen som statsautorisert økonom og vinmakermester i Tyskland. Suksesshistorien hans begynte med overtakelsen av farens vinforretning og kjøpet av 12 hektar vinmarker. Etter å ha bygget og åpnet vingården i Jois i 2004, gikk Leo Hillinger i gang med å etablere sin første Wineshop & Bar. Nå har han fire av dem, spredt over hele Østerrike.
I 2012 innledet Leo Hill inger sitt mangeårige og fruktbare samarbeid med den sørafrikanske vingården Constantia Glen. Det var her Constantia HILL-vinserien ble til. Han liker derfor å kalle Sør-Afrika for sitt "andre hjem", som han reiser til flere ganger i året.
i 2012 ble han også den første vinmakeren som ble kåret til "Entrepreneur of the Year" av konsulentselskapet Ernst & Young.
I dag dyrker Hillinger 100 hektar vinmarker rundt innsjøen Neusiedl i Leithaberg-regionen. 30 prosent av vinene hans eksporteres nå til over 20 land. Samtidig har han alltid vært tro mot seg selv og sin visjon. Denne visjonen og den ukonvensjonelle tilnærmingen hans er til syvende og sist også årsaken til at nettverket hans har vokst og vokst med årene. En del av visjonen hans var å presse toppviner så nær naturen som mulig. Underveis åpnet det seg flere muligheter for ham, og i dag er han ikke bare vinmaker, men også investor og markedsføringsstrateg. I dag er han økologisk vinprodusent, entreprenør og ambassadør for regionen sin.
Da vingården var fullfinansiert, var det på tide for gründeren og vinmakeren Leo Hillinger å gjøre nye investeringer. Dermed fortsatte ekspansjonskursen med løpende reinvesteringer i vingården. Målet var og er fortsatt å gjøre vinkjelleren til en av de mest moderne i Østerrike, der eksepsjonelle viner vinifiseres under ledelse av anerkjente vineksperter.
Leo Hillinger - en vinmaker med (TV-)status
Hillinger er en moderne gründer som ikke viker unna skjermen. I 2015 ble han med som investor i Pulse 4-programmet "2 minutter - 2 millioner". Her hjelper han nystartede bedrifter og bruker sitt brede nettverk til dette formålet. I serien "Dorf braucht Wirt. Die große Wirtshausbelebung" reiste han rundt i Østerrike. Han skapte også sitt eget format sammen med kanalen Puls-4: "Österreichs nächster Topwinzer".
Nok liv til en biografi i bokform
Leo Hillinger er ikke bare vinbonde, investor, TV-stjerne og sportsmann med lidenskap. i 2017 ble han også forfatter. I hvert fall én gang, for i år kom selvbiografien "Konsequenz, Konsequenz, Konsequenz!" ut I denne boken forteller Hillinger ikke bare sin egen historie. Han gir også et innblikk i sin visjon og sitt ønske om å forandre verden. Hva som driver ham og hva som driver ham.
Leo Hillinger - en fremragende gründer
I 2012 begynte flommen av utmerkelser for Leo Hillinger med prisen Entrepreneur of the Year, som nevnt ovenfor. En pris han var den første vinmakeren noensinne til å motta på verdensbasis. Allerede året etter ble vingården kåret til "Best Family Business 2013 Burgenland" av WirtschaftsBlatt og partnerne Bankhaus Spängler, BDO Austria og Notariatskammer. En pris som deles ut årlig til bedrifter som utmerker seg med regionalt engasjement, verdiskapning og arbeidsplasser. Etterfulgt av mange andre priser. i 2016 ble han tildelt tittelen "Kommerzialrat" av den østerrikske staten. En yrkestittel som står for vellykket bedriftsledelse og innsats for allmennheten. Leo Hillinger GmbH ble hedret med "Superbrand Austria Award" i 2017. Det er forbrukere og eksperter som velger ut hvem som skal få denne utmerkelsen.
Det gjelder naturligvis også vinene - først og fremst de beste cuvéene
- HILL 1
- HILL 2
- HILL 3
mottar jevnlig priser i inn- og utland (Falstaff, Gault Millau, Parker, Mundus Vini, Wine Spectator, German Wine Award, Wine and Spirits og mange flere).
Leo Hillinger - Vinene
Kvalitetsstandard
Høye kvalitetsstandarder er alfa og omega for Leo Hillingers viner. Kvaliteten er uløselig knyttet til den økologiske dyrkingen og vinifikasjonen av vinene.
Druene får lov til å modne så lenge som mulig, de blir på vinrankene så lenge som mulig. Dette gjør at druene kan samle seg og modnes så lenge som mulig. Ved beskjæring behandles hver enkelt vinstokk i henhold til dens behov. Dette krever selvfølgelig mye kunnskap og erfaring. Stell av vinstokkene er spredt over hele året. Hver vinstokk og hvert skudd plasseres, rettes ut og plukkes, eller - om nødvendig - får stå i fred. Mottoet her er "så lite som mulig og så mye som nødvendig". På denne måten kan druene bli sittende lengst mulig på vinstokken.
Leo Hillinger følger dette mottoet også i kjelleren. Her får vinen ligge og modne. Vinene modnes i 1200 liters barriques, i store trefat eller i 30 000 liters rustfrie ståltanker. På denne måten kan hver enkelt vin utvikle seg i henhold til sine individuelle behov.
Vinkategoriene
Leo Hillinger-viner produseres i fem kategorier:
- Musserende: Glitrende øyeblikk med Secco og Brut
- Frisk og fruktig: Drikkeglede med ungdommelige viner
- Trendy: Nye veier med sesongbaserte viner
- Jordnær: Kraften fra jordsmonnet i stedets viner
- Premium: Førsteklasses og edle viner
Mer informasjon om Leo Hillinger
Anschrift | |
---|---|
Firmenname: | Leo Hillinger |
Straße: | Hill 1 |
Ort: | 7093 Jois |
Land: | Østerrike |
Region: | Burgenland |
Kontinent: | Europa |
Kontakt & Web | |
Website: | https://www.leo-hillinger.com/ |
E-Mail: | office@leo-hillinger.com |
Facebook: | https://de-de.facebook.com/Weingut-Leo-Hillinger-208685095813760/ |
Telefon: | +43 2160 8317 0 |
Fax: | +43 2160 8317 17 |
Unternehmen | |
Eigentümer: | Leo Hillinger |
Geschäftsführer: | Leo Hillinger |
Wein | |
Önologe: | Peter Zuschlag |
Kellermeister: | Peter Zuschlag |
Rebfläche: | 90 ha |
Biozertifikat: | AT-BIO-301 |