♥ 18 890 Viner kun for deg!
Et personlig råd!
Sikker innpakning!
Pålitelig frakt!
Haller
TIPS!
90
Punkte
Robert Parker
91
Punkte
Vinous
91
Punkte
Falstaff
91
Punkte
James Suckling
92
Punkte
Wine Enthusiast
91
Punkte
Jeb Dunnuck
Haller
TIPS!
Blackberry, Grapefrukt, Fioler und Skogbunn
  • Denne rosévinen er laget på druene Cinsault, Grenache, Syrah og Vermentino og passer utmerket til stekte grønnsaker med fisk eller en fruktig endivsalat
  • Denne vinen fra Provence er usedvanlig velbalansert
  • En rosévin som har vunnet mange priser, førsteklasses til blant annet valentinsdagen eller piknik

Miraval Rosé Côtes de Provence AOP - Château Miraval

Årgang

2022
Die Maximale Bestellmenge wurde erreicht, Bestellmenge wird automatisch angepasst.
Minste bestillingsmengde er ikke nådd, bestillingsmengden justeres automatisk.
Die Staffelung ist ungültig und wird automatisch angepasst.
6
12
24
Miraval Rosé Côtes de Provence AOP - Château Miraval
Personlig!
Personlig!
Personlig!
Javisst!
Personlig!
Pålitelig!
Pitt, ser bra ut og smaker...
Super håndtering av Vinello.
Super håndtering av Vinello.
Tekst oversatt - Vis original vurdering
| 30. jan. 2022
Miraval Rosé!...
Bare dette ...
Bare dette ...
Tekst oversatt - Vis original vurdering
| 16. nov. 2021
Takk for denne vinen...
God pris, god vin.
God pris, god vin.
Tekst oversatt - Vis original vurdering
| 9. aug. 2021
Min favoritt rosé...
Det fungerte bra. Miraval er virkelig flott.
Det fungerte bra. Miraval er virkelig flott.
Tekst oversatt - Vis original vurdering
| 8. aug. 2021
5 stjerner...
Vakker rosé
Vakker rosé
Tekst oversatt - Vis original vurdering
| 7. jun. 2021
Begeistret!...
Prisen er ikke veldig billig for en rosévin, men det er verdt det. Alternativt liker jeg Clarette.
Prisen er ikke veldig billig for en rosévin, men det er verdt det. Alternativt liker jeg Clarette.
Tekst oversatt - Vis original vurdering
| 24. feb. 2021

Mer informasjon om Miraval Rosé Côtes de Provence AOP - Château Miraval

Selv om kjærligheten til to store Hollywood-stjerner for lengst har falmet, blir deres Miraval Rosé - helt uimponert av dette - bedre fra år til år og har lenge blitt nevnt i samme åndedrag som de store.

I 2008 gikk Angelina Jolie og ektemannen Brad Pitt - i likhet med mange stjerner og starlets før og etter dem - inn i vinbransjen. De leide et rom på Château Miraval i franske Provence, kjøpte senere vingården og vinifiserte sammen med vinbondefamilien Perrin provençalske viner som fortsatt i dag er uten sidestykke. Kjærligheten til det tidligere drømmeparet er borte - vinene består - til glede for oss alle.

En av de utvilsomt beste og mest ettertraktede vinene fra Château Miraval er Miraval Rosé Côtes de Provence AOP, som for lengst har fått kultstatus, og som år etter år begeistrer betrakteren med sitt fortryllende lakserosa skjær, allerede før korken har forlatt flaskehalsen, da den diskrete, men ikke mindre edle etiketten på originalflasken avslører dette vidunderlige sommerlige fargespillet.

Det som ble lovet øyet på en så håpefull måte, leverer duften til nesen etter at du forsiktig har korket opp flasken og latt Miraval Rosé Côtes de Provence strømme krusende ned i det krystallklare hvitvinsglasset. Etter et første forsiktig sniff i glasset flyr bilder av nyplukkede jordbær og smakfulle bringebær forbi for vårt indre øye. Først da snurrer vi glasset fylt med Miraval Rosé for å boble rosévinen med luft. Dette frigjør delikate aromaer av sitronskall og mandler, supplert med subtile blomsternyanser som gir inntrykk av blomstrende lavendelmarker.

Nesen har for lengst fylt ganen med ustyrlig forventning når vi endelig setter ned glasset og lar den første lille slurken av Miraval Rosé Côtes de Provence gli over tungen. Vi kjenner umiddelbart igjen de dominerende inntrykkene av nyplukkede jordbær og bringebær som nesen allerede har luktet seg frem til, perfekt komplementert av fine urte- og sitrusnyanser. Den andre slurken glir like mykt over tungen og forteller om en fantastisk balansert tekstur og en silkeaktig, elegant smaksopplevelse som varer til den lange og intense avslutningen. Det som sitter igjen til slutt, er en følelse av uforlignelig eleganse og friskhet og minnet om en vinofil helhetsopplevelse som er mye mer enn bare en kjendisvin. Og før du vet ordet av det, er glasset tømt og neste flaske er allerede korket opp.

Vinifikasjon av Miraval Rosé

Det krever mye tid og kjærlighet å trylle frem en enestående vin som Château Miraval Rosé Côtes de Provence AOP på flaske. Druene, som trives på mineralsk kalkstein og leire, høstes for hånd i de tidlige morgentimene. På dette tidspunktet har frukten størst friskhet. For å sikre at dette ikke går tapt, transporteres druene raskt i små kasser til kjelleren, der de selekteres to ganger for å beholde bare de beste. Cinsault, Grenache og Rolle presses, mens Syrah delvis vinifiseres ved hjelp av Saignee-metoden. Størstedelen av vinen modnes i rustfritt stål, mens en liten andel modnes på batonnagefat.

Matanbefalinger til Miraval Rosé

Prøv den sommerlige Château Miraval Rosé Côtes de Provence AOP til sprøstekt lakseørret med sjømat på smørjulienne og potet- og sellerimos eller til mozzarellakylling i basilikumfløtesaus. Denne provençalske roséen fra Miraval-huset egner seg også som aperitiff eller som tilbehør til en piknik i parken en varm sommerdag - men ikke glem kjølebagen, for Miraval Rosé nytes selvsagt best ved 8 til 11 °C.

Omtale av Miraval Rosé i fagpressen

 Jeb Dunnuck: "2017 Miraval Côtes De Provence Rosé er nydelig. Fersken-, sitrus- og bringebærtoner spretter opp av glasset, og den er saftig, levende og sprø i munnen. Dette er fantastisk, og jeg mistenker at dette er den beste årgangen til nå for denne cuvéen."

 Wine Enthusiast: "Denne vakre eiendommen, som fortsatt eies av Brad Pitt og Angelina Jolie i fellesskap, har produsert en rik og fyldig vin. Denne vinen, som er laget for eierne av Perrin-familien fra Château de Beaucastel i Rhônedalen, er svært sofistikert med rik karamell- og jordbærfrukt og krydder. Drikk nå."

   Natalie MacLean: "Denne vinen trenger ikke å ri på ryggen til Brad og Angelinas kjendisstatus: Den står alene som en fantastisk, forfriskende rosé med aromaer av små markjordbær, appelsinskall og lett krydder. Bør jeg legge til at det er et snev av drama i nesen, med en overraskende vri i avslutningen? Den blir garantert en kassasuksess i vinmonopolet. Tappet på flaske i Hollywood-stil i et nydelig, velformet kar. Nydelig ballettsko-rosa fargetone. Blomstret og elegant avslutning. Passer til østers og filmkveld."

 Decanter: "Skjebnen til denne kjendiseide vingården, som for tiden tilhører Brad Pitt og Angelina Jolie, er kanskje uviss, men det er ingen tvil om kvaliteten på denne friske, elegante roséen med duft av markjordbær. Drikkes til: hummer, havabbor."

 Falstaff: "Allsidig vin som passer like godt til aperitiffer som til frisk sommermat."

Anmeldelser av Miraval Rosé

  • Wine Enthusiast: 92 poeng for 2021
  • Robert Parker: 90 poeng
  • Vinous: 91 poeng
  • Falstaff: 91 poeng for 2019
  • James Suckling: 91 poeng for 2017
  • Jeb Dunnuck: 91 poeng for 2017
  • Meininger Weinwirtschaft "The 100 Wines of the Year 2018": 1. plass rosévin

Ting å vite om Miraval Rosé Côtes de Provence AOP - Château Miraval

Hvor kan jeg kjøpe eller bestille Miraval Rosé? Hva betyr Miraval? Hvordan smaker Miraval Rosé? Hvor produseres Miraval Rosé? Er Miraval Rosé en økologisk vin? Er Miraval Rosé vegansk? Hvem lager Miraval Rosé? Er Miraval Rosé en søt eller tørr rosévin?
Miraval Rosé er tilgjengelig i spesialforretninger eller på postordre, f.eks. hos VINELLO Miraval betyr "mirakel". Så navnet sier alt her Miraval Rosé smaker av jordbær, bringebær, mandler og sitronskall Miraval Rosé er en vin fra franske Provence. Miraval er en av få vingårder som eier sin egen dal i Correns-området nord for Brignoles. Vinmarkene strekker seg over appellasjonene Coteaux Varois en Provence i nordvest og Côtes de Provence i øst Selv om Miraval-vinmarken er sertifisert økologisk, er ikke Miraval Rosé en rent økologisk produsert vin Nei, Miraval Rosé er ikke en vegansk vin Det er vinbondefamilien Perrin fra Chateau Miraval som står bak Miraval Rosé Miraval Rosé er en tørr rosévin med bare 0,2 g/l restsukker.

Fakta

90
Punkte
Robert Parker
91
Punkte
Vinous
91
Punkte
Falstaff
91
Punkte
James Suckling
92
Punkte
Wine Enthusiast
91
Punkte
Jeb Dunnuck
Produkttype:
Vin type:
Rosévin
Vinens farge:
rosé
Smak:
Anledning og tema:
Balkongvin (terrasse fungerer også!) , Grill , Piknik , Sommervin , Valentinsdag
Total surhet ca. i g/l:
5.4
Restsukker ca. i g/l:
0.2
Land:
Frankrike
Dyrkingsområde:
Provence (FR)
Delregion:
Cotes de Provence (FR)
Cuvée:
Druesort cuvée
Utvidelse:
Tank i rustfritt stål , liten tre
Detaljer om utvidelsen:
Tank i rustfritt stål , fransk eik , Batonnage
Kvalitetsklassifisering og predikater:
AOP Appellation d’Origine Protégée
Utmerkelser:
Robert Parker - The Wine Advocate - 90 Punkte , Vinous Antonio Galloni - 91 Punkte , Falstaff - 91 Punkte , James Suckling - 91 Punkte , Wine Enthusiast - 92 Punkte , Jeb Dunnuck - 91 Punkte
Gulv & Spesielle lag:
Kalk , Lyd
Lesing:
Håndplukket
Aroma:
Blackberry , Grapefrukt , Fioler , Skogbunn
Tekstur / munnfølelse:
silkeaktig
Etterklang / finale:
lang
Stil:
Den gamle verden , moderne , tyntflytende
Optimal serveringstemperatur i °C:
8 - 10
Anbefalinger om mat:
Lette og lyse retter
Anbefaling om glass:
Hvitvinsglass
Flaskestørrelse i l:
0,75
Flaskedesign og utstyr:
blomster
Avslutningstype:
Kork
Holdbarhet i år fra JG:
2
Alkohol i volumprosent:
13
Allergener og ingredienser:
inneholder sulfitter og svoveldioksid
Distributør:
Château de Miraval - Miraval - 83570 Correns - Frankreich
Vare.-nr:
70007-FR-RO-BL-001-16
NACH OBEN NACH OBEN
NACH OBEN