
Markus Schneider - fra 0 til suksess på bare noen få år
Navnet Markus Schneider har kanskje liten gjenkjennelsesverdi ved første øyekast, men det er takket være Markus Schneider, som ble født i Ellerstadt i 1975, at det i dag er synonymt med førsteklasses vin i Tyskland.
Markus lærte seg vinmakerfaget på begynnelsen av 1990-tallet på toppvinhuset Dr. Bürklin-Wolf i Wachenheim an der Weinstraße. Faren Klaus var allerede vinmaker, men presset ikke vinene selv, men solgte dem i stedet til det lokale vinbondekooperativet. til slutt, i 1990, ble hans egen vingård - Schneider - grunnlagt, og i 1994 sluttet Markus seg til, og sammen med faren lanserte han de aller første Schneider-vinene på markedet.
Men god vin alene er ikke nok blant titusenvis av tyske vinbønder, den må også skille seg ut. Markus Schneider var klar over dette helt fra begynnelsen av, og derfor lanserte han en rødvin på markedet med en gang i 1996 som ganske enkelt ble kalt "Red Wine". Denne vinen, som ble produsert av svært gamle Portugieser-vinstokker, ble ansett som en ny type tysk rødvin av kritikere som Stuart Pigott og Gerhard Eichelmann.
Selv etter dette fokuserte Markus Schneider mer på fornyelse enn på tradisjon. Han plantet internasjonale druesorter som sauvignon blanc, syrah og merlot, men ga samtidig avkall på stedsbetegnelser og predikater. Schneider-vinene tappes alle på flaske som Q.b.A.. Deretter slipper han sine ukonvensjonelle viner ut på markedet med like ukonvensjonelle navn. Black Print, Kaitui, Tohuwabohu eller Ursprung er blitt klassikere i den tyske handelen. Men han har også for lengst gjort seg bemerket internasjonalt og er representert med sine viner på topprestauranter og hoteller, samt hos flyselskaper og cruiseflåter.
Markus Schneider - overøst med utmerkelser
I den anerkjente vinbyen Ellerstadt er Markus Schneider den ledende vinprodusenten, og han blir jevnlig hedret med priser og toppkarakterer; vinene hans får alltid høy anerkjennelse og gode vurderinger.
I 2003 kåret fagbladet Der Feinschmecker Markus Schneider til "Årets nykommer", i 2006 kåret Gault Millau WeinGuide Deutschland Schneider til "Årets oppdagelse", og i 2007 ble han kåret til "Rising Star". Siden 2007 har vinprodusenten fått 3 av 5 mulige druer. Vinguiden Gerhard Eichelmanns har også vurdert Markus Schneiders viner siden 2000 og har klassifisert vingården med 4 av 5 stjerner siden 2006.
Markus Schneiders spesielle viner
Markus Schne iders viner er alltid svært konsentrerte, aromaintensive og fruktdrevne. Denne stilen skyldes at avlingene i vinmarkene er redusert, og at vinene høstes sent. Under vinifikasjonen legges det vekt på at mosten skal være naturlig, i henhold til tradisjonelle vinproduksjonsmetoder. I produksjonen av rosé og rødvin oppnås dette ved å trekke ut opptil 40 prosent av saften ved hjelp av saignée-metoden. For rødvin utføres i tillegg en langsom maserasjon, som kan ta opptil 3 dager for toppviner. Den påfølgende modningen skjer tradisjonelt på trefat og barriques.
Hvitviner modnes derimot med lange maserasjonsperioder. Modningen skjer på det fine bunnfallet i rustfrie ståltanker, fat og barriques frem til tapping på våren etter innhøstingen.
Beliggenhetene
- Kirchheim: bratt skråning
- Weisenheim am Berg: ligger 230 meter over havet i utkanten av Haard
- Kallstadt: Jordsmonn av løss, leire og kalkmergel, ved foten av Haardt, på 160 til 200 meters høyde
- Saumagen Riesling: Saumagen ligger i et kalksteinsbasseng på 180 meters høyde, kalksteinsrevet er et bevis på det siste Pfälzer Urhavet fra tertiærtiden; stedet har fått sin egenart fra kalksteinsbruddene til de første romerske bosetterne, korallrevene og klippene; det regnes som det beste stedet i Kallstadt
- Bad Dürkheim: ligger i utkanten av Pfälzerwald, på den tyske vinruten, og er den tredje største vindyrkingskommunen i Pfalz med 855 hektar vinmarker
- Fuchsmantel Riesling: Fuchsmantel (165 m) er en av de siste opprinnelige terrasserte vinmarkene i Pfalz; den røde sandsteinen der ble dannet for 250 millioner år siden
- Friedelsheim: ligger i Vorderpfalz-regionen
- Alte Reben Riesling: vinstokkene, som er over 40 år gamle, er forankret i løss-, leire- og leirjord
- Ellerstadt: ligger 100 meter over havet
De vidstrakte dyrkingsområdene gir Markus Schneider klare fordeler. Om sommeren får druene i dalen sin store og raske fysiologiske modenhet takket være de høye temperaturene på opptil 38 °C, mens områdene i utkanten av Haard med tidlig skyggelegging, kjølig jordsmonn og vind bremser modningen. Derfor drives også hver enkelt vinmark og hvert enkelt område individuelt. Dyrkingen er alltid naturlig og uten bruk av ugressmidler, insektmidler og kunstgjødsel, med forsiktig underkultur, bruk av organisk gjødsel og beplantning av vinmarkene med urter og gress.
Fakta i korte trekk
- Eier: Schneider-familien
- Vingårdsareal: 92 hektar
- Produksjon: 800 000 flasker per år
- gjennomsnittlig avling per hektar: 65 hl/ha
- Vinmarkensfordeling: 50 % rødvin, 50 % hvitvin
- Druesorter: lokale og stedegne (Riesling, Pinot Gris og Pinot Blanc) samt importerte (Syrah, Viognier, Blaufränkisch)
- røde druesorter: Pinot Noir, Portugieser, Merlot, Blaufränkisch, Syrah, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot, Malbec
- hvite druesorter: Riesling, Pinot Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gewürztraminer, Viognier
Mer informasjon om Weingut Markus Schneider
Anschrift | |
---|---|
Firmenname: | Markus Schneider GbR |
Straße: | Am Hohen Weg 1 |
Ort: | 67158 Ellerstadt |
Land: | Tyskland |
Region: | Pfalz |
Kontinent: | Europa |
Kontakt & Web | |
Website: | http://www.black-print.net/ |
E-Mail: | info@black-print.net |
Facebook: | http://www.facebook.com/Weingut.Markus.Schneider |
Telefon: | +49 6237 - 7288 |
Fax: | +49 6237 - 977230 |
Unternehmen | |
Gründungsjahr: | 1994 |
Eigentümer: | Familien Schneider |
Geschäftsführer: | Markus Schneider |
Wein | |
Rebfläche: | 92 ha |
Weinjahresproduktion in hl: | 65 |