Medaille
Trophy
Medaille
- Denne førsteklasses rødvinen passer utmerket til stekt kalvelever med epler, løk og balsamicoeddik eller kokt kalvekjøtt med bønner og tomater.
- En rødvin som har vunnet mange priser, perfekt som en harmonisk gave til gode venner.
- Sessantanni Primitivo di Manduria er en kundefavoritt ❤️
Mer informasjon om Sessantanni Primitivo di Manduria DOP - Cantine San Marzano
Sessantanni Primitivo di Manduria Sessantanni Primitivo di Manduria fra Cantine San Marzano er en av Puglias store rødviner. En saftig rødvin fra Italia. Sessantanni Primitivo er vinifisert av druer fra 60 år gamle vinstokker. Den byr på overdådig frukt og herlig krydrede nyanser. Kanel, sedertre og vanilje er tydelige.
Sessantanni Primitivo di Manduria fra vingården Cantine San Marzano er en uforglemmelig intens rødvin fra Italia. Den inspirerer med sin fyldige kropp. Dyp rød i glasset, imponerer denne rødvinen med en rik bouquet. Aromaer av tørkede plommer, stuvede kirsebær, lett tobakk, litt anis og modne skogsbær inspirerer. Vinen Sessantanni er en av våre mest populære viner. Den overbeviser også kundene våre med sine gode vurderinger.
Produksjon av Sessantanni Primitivo di Manduria
Druene til denne edle rødvinen kommer fra 60 år gamle vinstokker. Disse er forankret i fattig, jernoksidholdig jordsmonn. Dette forklarer også navnet, for Sessantanni står for "fra sekstiåringer".
Resultatet er blant annet en svært lav avling. Disse knudrete gamle vinstokkene av druesorten Primitivo produserer bare rundt 3000 kg druer per hektar per år. Dette naturlig reduserte utbyttet gir samtidig en spesielt høy kvalitet og smak på de enkelte druene. Scirocco, som blåser fra Nord-Afrika, preger klimaet i Cantine San Marzano vinene i Sør-Italia. Den bringer med seg tørr luft som gjør det vanskelig for sopp, insekter og råte å angripe vinstokkene. Dette gjør det nesten mulig å dyrke i henhold til økologiske standarder.
Omtrent 80 % av mosten blir liggende på skallene i 18 dager under temperaturkontroll. De resterende 20 % av Sessantanni Primitivo di Manduria i 25 dager. Dette fører til optimal ekstraksjon i denne vinen. Gjæren tilhører vinmakeren selv. Etter at Sessantanni Primitivo de Manduria DOP er tappet, lagres den på tre i 12 måneder. Dette består av fransk og amerikansk eik. Deretter tappes den på flaske.
Smaking av Sessantanni Primitivo di Manduria
Sessantanni Primitivo di Manduria fra Cantine San Marzano er en ren Primitivo. Den fremstår med en dyp rubinrød farge i glasset.
Nesen avslører aromaer av tørkede plommer og kirsebærsyltetøy. I tillegg finner vi innslag av søte krydder som nellik, kanel og vanilje. I munnen er Sessantanni godt strukturert. Den smaker fyldig og kjøttfull, med en stor syre. Den har milde, men likevel karakterfulle tanniner. I den svært lange avslutningen av denne rødvinen dukker bær- og fruktaromaer opp igjen. I tillegg kommer krydder- og tobakksnoter frem.
Sessantanni Primitivo di Manduria smaker godt sammen med følgende retter
Vi anbefaler Sessantanni som solounderholder. På denne måten etterlater den et varig inntrykk uten distraksjoner. Likevel passer denne Primitivo utmerket til braiserte kjøttretter av storfe, lam, villsvin eller hjort. Den passer også til edel, bitter sjokolade. Nyt denne vinen ved en temperatur på 18 °C.
Utmerkelser for Sessantanni Primitivo
- Luca Maroni: 99 poeng for 2015
- Gambero Rosso: 3 glass for 2015
- Berlin Wine Trophy: Gull for 2015
- Mundus Vini: Gull for 2013 og 2015
- I Vini di Veronelli: 94 poeng og 3 stjerner i toppkarakter for 2013
- Luca Maroni: 97 poeng for 2013
Fakta om Sessantanni Primitivo di Manduria
- Fra Apulia
- svært gamle vinstokker
- lang lagring på fat
- lavt utbytte
- moderat alkoholinnhold avhengig av årgang
- Flere produkter fra Cantine San Marzano
Ting å vite om Sessantanni Primitivo di Manduria DOP - Cantine San Marzano
Fakta
Medaille
Trophy
Medaille