♥ 18 890 Viner kun for deg!
Et personlig råd!
Sikker innpakning!
Pålitelig frakt!

Appelsinvin

(14)

Den nyeste sorten blant viner - appelsinvin - er faktisk en av de eldste. Fra oldtiden i Georgia og frem til i dag har mosgjæret vin holdt stand.

Les mer zu Appelsinvin
Lukk filtre
von bis
24 h 🚀  
von bis
Für die Filterung wurden keine Ergebnisse gefunden!
veganer veganer
Gluegglich - Weingut Loimer
veganer veganer
Oransjevin Oransjevin
tørr tørr
Østerrike Østerrike
Niederösterreich (AT) Niederösterreich
NOK 96,62*
0.75 l (NOK 128,83 * / 1 l)
veganer veganer
Gluegglich Rosé - Weingut Loimer
veganer veganer
Oransjevin Oransjevin
tørr tørr
Østerrike Østerrike
Niederösterreich (AT) Niederösterreich
NOK 96,62*
0.75 l (NOK 128,83 * / 1 l)
Virgo Gaia Gris - Günther Steinmetz
2020
Oransjevin Oransjevin
tørr tørr
Tyskland Tyskland
Mosel (DE) Mosel
NOK 96 767,63*
0.75 l (NOK 129 023,51 * / 1 l)
Vin Orange - Les Jamelles
2021
Oransjevin Oransjevin
tørr tørr
Frankrike Frankrike
Languedoc-Roussillon (FR) Languedoc-Roussillon
NOK 96 767,63*
0.75 l (NOK 129 023,51 * / 1 l)
Orange Gold - Gerard Bertrand
2021
Oransjevin Oransjevin
tørr tørr
Frankrike Frankrike
Languedoc-Roussillon (FR) Languedoc-Roussillon
NOK 96 767,63*
0.75 l (NOK 129 023,51 * / 1 l)
Orbis Natural Wine orange - Weingut Rudolf Fidesser
2020
Oransjevin Oransjevin
tørr tørr
Østerrike Østerrike
Niederösterreich (AT) Niederösterreich
NOK 96 767,63*
0.75 l (NOK 129 023,51 * / 1 l)
Pomelado Orange Wine - Dominio de Punctum
2022
Oransjevin Oransjevin
tørr tørr
Spania Spania
Kastilien - La Mancha (ES) Kastilien - La Mancha
NOK 86,95*
0.75 l (NOK 115,93 * / 1 l)
veganer veganer
Hautnah Roter Traminer - Nico Espenschied
2020
veganer veganer
Oransjevin Oransjevin
tørr tørr
Tyskland Tyskland
Rheinhessen (DE) Rheinhessen
NOK 164,34*
0.75 l (NOK 219,12 * / 1 l)
Kjøp 12, spar 4%
El Troyano Orange Wine - Pablo Parra
2021
2022
Kjøp 12, spar 4%
Oransjevin Oransjevin
tørr tørr
Spania Spania
Kastilien - La Mancha (ES) Kastilien - La Mancha
NOK 133,36*
0.75 l (NOK 177,81 * / 1 l)
Kjøp 6 og spar 2 %!
La Ferme Des Fontaines Saint Nicolas De Bourgueil AOP - Amirault Vignerons
2020
Kjøp 6 og spar 2 %!
Oransjevin Oransjevin
tørr tørr
Frankrike Frankrike
Val de Loire (FR) Val de Loire
NOK 203,04*
0.75 l (NOK 270,72 * / 1 l)
Kjøp 6 og spar 2 %!
veganer veganer
Le Tournebride Sancerre AOC - Gaudry
2021
Kjøp 6 og spar 2 %!
veganer veganer
Oransjevin Oransjevin
tørr tørr
Frankrike Frankrike
Val de Loire (FR) Val de Loire
NOK 251,43*
0.75 l (NOK 335,24 * / 1 l)
Kjøp 6 og spar 2 %!
Mélodie de Vieilles Vignes Sancerre AOC - Gaudry
2020
Kjøp 6 og spar 2 %!
Oransjevin Oransjevin
tørr tørr
Frankrike Frankrike
Val de Loire (FR) Val de Loire
NOK 299,77*
0.75 l (NOK 399,69 * / 1 l)
NEU
veganer veganer
Widder Pinot Noir Rosé Natural - Weingut Hörner
2021
NEU
veganer veganer
Oransjevin Oransjevin
tørr tørr
Tyskland Tyskland
Pfalz (DE) Pfalz
NOK 159,97*
0.75 l (NOK 213,29 * / 1 l)

Et blikk inn i fortiden: Oransjevinens historie

Oransjevinens historie er like rik og fascinerende som dens unike smak. Den tar oss med til det pittoreske Georgia, der vinen lages i Quevris på tradisjonelt kakhetisk vis ved hjelp av meskegjæring. Denne eldgamle metoden, der vinen modnes i store leirkar nedgravd i jorden, er trolig den eldste i sitt slag og kan dateres så langt tilbake som 5000 år i oldtidens Georgia.

Amforaer, datidens vanlige oppbevarings- og transportkar for væsker, ble brukt spesielt til vinproduksjon og lagring. De var nedgravd i bakken og hadde optimale statiske og klimatiske forhold. Denne verdifulle arven lever videre i Georgia den dag i dag, og siden slutten av 1900-tallet har den også fått internasjonal appell - fra Italia til Tyskland, fra Slovenia til Frankrike.

Det er en reise tilbake i tid til en tid da druesorter som Sylvaner, kjent for sitt tykke skall, ble knust i vinmarkene og ofte ikke presset før dagen etter. Disse tradisjonelle metodene, som en gang gikk i glemmeboken på grunn av endret forbrukersmak og motorisering, opplever nå en renessanse og brukes bevisst for å skape annerledes viner med sterk karakter.

Kunsten å lage - appelsinvin

Fremstillingen av appelsinvin er et dikt av tålmodighet og håndverk. I quevri, fat eller tanker modnes vinen i uker og måneder gjennom maserasjon. Denne lange kontakten med mosten gjør det mulig å trekke ut mer tanniner og fargestoffer og gir vinen sin karakteristiske mørkegule til oransje farge.

Oransjeviner er sanne kunstverk - oksidative, med en sterk og kompleks tekstur, ofte grumsete og tilvenningskrevende for noen ganer. De avslører mer tanniner enn vanlige hvitviner og tar deg med inn i en verden der druesortens karakter noen ganger trer i bakgrunnen for å gi plass til nye smaksopplevelser.

Produksjonen av appelsinvin nyter stor popularitet også utenfor Georgias grenser. Tradisjonelle prosesser kombineres med moderne vinfremstillingsmetoder, noe som resulterer i en rekke stilarter og smaker som beriker vinens verden.

Håndverk på flaske - framme i vår tid

Begrepet "appelsinvin" ble skapt i 2004 av den britiske vinimportøren David A. Harvey, men selve produksjonsmetoden er flere tusen år gammel!

På 1990-tallet ble den nesten glemte kunsten å lage appelsinvin gjenoppdaget, og siden har den blomstret, særlig i Europa og oversjøisk. Med engasjement og respekt for naturen klarer mange vinmakere seg uten kjemiske tilsetningsstoffer og følger prinsippene for økologisk og biodynamisk vindyrking. Enten det er i amforaer eller betongegg, er produksjonen av appelsinvin et dikt av tålmodighet og kjærlighet, der vinen ofte får modne i årevis.

Appelsin - variasjon i vinrankene

Sorter med rødlige bær som Pinot Grigio og Roter Veltliner maler glasset i levende oransje nyanser, mens bouquet-varianter tilfører variasjon og rikdom til aromaene. Hver sort har sin egen personlighet og gjør hver Orange-vin unik!&Hver slurk appelsinvin er som en dans av smaker - fra bakte epler, pærer, nøtter og karamell til fiken, tørket frukt og dadler.

Og selv om fruktigheten spiller en subtil rolle, beholder bukettsorter som Gewürztraminer og Sauvignon Blanc sin karakteristiske sjarm. Det er en vin som forteller historier, og hver aroma er et nytt kapittel!

Mellom tradisjon og modernitet

Det juridiske rammeverket for appelsinvin eller Orange Wein er fortsatt i endring, men det hindrer ikke vinelskere i å forelske seg i denne spesielle vinen. I Østerrike har de første skrittene mot anerkjennelse blitt tatt, og hvem vet, kanskje oransjevin snart blir en egen kategori med klare produksjonsregler! Inntil da går appelsinvin for det meste under Landwein-sertifiseringen, så den flyr foreløpig helt under radaren.

Ting å vite om Appelsinvin
Hva er den optimale drikketemperaturen for appelsinvin?
Den optimale drikketemperaturen for appelsinvin er mellom 10 °C og 15 °C. Da kommer vinens komplekse aromaer og tekstur best til sin rett.
Hva passer appelsinvin til?
Tanninene og den komplekse strukturen gjør appelsinvinen til en perfekt ledsager til komplekse retter. Spesielt med litt restsødme passer vinen også godt til krydret mat fra landene i Sørøst-Asia.
Hvordan oppbevarer jeg appelsinvin?
Oransjevin kan drikkes ung, men mange vinprodusenter lagrer den gjerne lenge og optimaliserer den for en holdbarhet på 4-5 år. Den bør oppbevares på et kjølig og mørkt sted med så få temperatursvingninger som mulig.
Hvor lenge varer en åpen flaske appelsinvin?
En åpnet flaske kan holde seg tre til fire dager i kjøleskapet, avhengig av appelsinvinens art og kompleksitet.
NACH OBEN NACH OBEN
NACH OBEN