Mer informasjon om Aszu 5 Puttonyos 0,5 l - Tokaj Oremus
Den fatlagrede Aszu 5 Puttonyos fra vinregionen Tokaj Hegyalja åpenbarer seg i glasset i en lysende lysegul farge. Når man snurrer vinglasset, kan man fornemme en førsteklasses balanse i denne hvitvinen, da den ikke skiller seg ut på glassveggene på en vannaktig, sirupaktig eller likøraktig måte. Den første duften av Aszu 5 Puttonyos avslører toner av tørket aprikos og appelsin. De fruktige aspektene i duften får selskap av toner av fatlagring og mer fruktige og balsamiske nyanser.
Aszu 5 Puttonyos kan med rette beskrives som eksepsjonelt fruktdrevet og fløyelsaktig, ettersom den er vinifisert med en fantastisk søt smaksprofil. I munnen har denne velbalanserte tokayen en herlig tett tekstur. På grunn av den vitale fruktsyren er Aszu 5 Puttonyos usedvanlig frisk og livlig i munnen. I ettersmaken imponerer denne vinen fra Tokaj Hegyalja-distriktet, som har svært lang holdbarhet, med sin ekstraordinære lengde. Igjen er det hint av tørket aprikos og appelsin. I ettersmaken kommer mineralske toner fra jordsmonnet som domineres av vulkansk stein.
Vinifisering av Aszu 5 Puttonyos fra Tokaj Oremus
Grunnlaget for den balanserte Aszu 5 Puttonyos fra Tokaj Hegyalja er druer fra sortene Sárgamuskotály, Furmint, Hárslevelü og Zéta. Druene vokser under optimale forhold i Tokaj Hegyalja. Her graver vinstokkene røttene dypt ned i jordsmonnet som består av vulkansk stein. Når druene til Aszu 5 Puttonyos er optimalt modne, høstes de utelukkende for hånd uten bruk av grove og mindre selektive fullhøstere. Etter innhøstingen blir druene fraktet til pressehuset så raskt som mulig. Her selekteres de og knuses forsiktig. Deretter følger gjæring i små trehus ved kontrollerte temperaturer. Etter gjæringen lagres den elegante Aszu 5 Puttonyos i 24 måneder på ungarske eikefat. Fatlagringen etterfølges av en omfattende flaskelagring, noe som gjør denne tokayen enda mer kompleks.
Matanbefalinger til Aszu 5 Puttonyos fra Tokaj Oremus
Denne ungarske tokayen bør helst serveres moderat avkjølt ved 11-13 °C til kålroulader, purretortilla eller nudler med pølseboller.
- Flere produkter fra Tokaj Oremus