Pomerol AOP - Château L'Église-Clinet
Mer informasjon om Pomerol AOP - Château L'Église-Clinet
Den flerfoldig prisbelønte Pomerol-vinen fra vindistriktet Bordeaux har en tett karmosinrød farge i glasset. Når denne rødvinen fra den gamle verden helles opp i et Bordeaux-glass, viser den en fantastisk uttrykksfull aroma av bjørnebær, avrundet med vanilje, sedertre og lakris.
Château L'Église-Clinet Pomerol presenterer seg vidunderlig tørr for vinelskeren. Denne rødvinen er aldri grov eller mager, men rund og smidig. Denne fløyelsmyke rødvinen er fyldig og mangesidig i smaken. Ettersmaken av denne vinen fra Bordeaux-distriktet imponerer med sin betydelige lengde. Igjen dukker det opp hint av bjørnebær. I avslutningen kommer mineralske toner fra det grusdominerte jordsmonnet.
Vinifisering av Château L'Église-Clinet Pomerol
Denne kraftige Pomerol-vinen fra Frankrike er en cuvée laget av druene Cabernet Franc og Merlot. I Bordeaux vokser vinstokkene som produserer druene til denne vinen på grusjord. Druene til denne franske rødvinen høstes utelukkende for hånd når de er optimalt modne. Etter håndhøstingen kommer druene raskt til vineriet. Her selekteres de og knuses forsiktig. Deretter foregår gjæringen i rustfrie ståltanker ved kontrollerte temperaturer. Gjæringen etterfølges av noen måneders modning på det fine bunnfallet før vinen til slutt tappes av.
Matanbefaling til Pomerol fra Château L'Église-Clinet
Denne franske rødvinen nytes best ved en temperatur på 15-18 °C. Den er perfekt til lammegryte med kikerter og tørkede fikener, grønnsakscouscous med kjøttboller eller boeuf bourguignon.
Utmerkelser for Pomerol fra Château L'Église-Clinet
- Flere produkter fra Château L'Église-Clinet