Mer informasjon om Pomerol AOP - Château La Grave
Pomerol fra Château La Grave i Bordeaux avslører en lys lilla farge i vinglasset. Etter den første sveipingen kan du fornemme en perfekt balanse i denne rødvinen, som ikke skiller seg ut på glassveggene på en vannaktig, sirupaktig eller likøraktig måte. Når vinen helles opp i et Bordeaux-glass, avslører denne rødvinen fra den gamle verden fantastisk uttrykksfulle aromaer av solbær, bjørnebær, jordbær og bringebær, avrundet av ytterligere fruktige nyanser fra fatlagringen.
I munnen åpner Pomerol fra Château La Grave seg med en fantastisk aromatisk, fruktig og balansert smak. Teksturen i denne velbalanserte rødvinen er herlig fløyelsaktig. Ettersmaken av denne rødvinen fra vinregionen Bordeaux, nærmere bestemt Pomerol, er til slutt overbevisende med en betydelig etterklang. Avslutningen ledsages også av mineralske toner fra det grus- og leirdominerte jordsmonnet.
Vinfremstilling av Pomerol fra Château La Grave
Den balanserte Pomerol fra Frankrike er en cuvée som er vinifisert av druesortene Cabernet Franc og Merlot. I Bordeaux vokser vinstokkene som produserer druene til denne vinen på jordsmonn av leire og grus. Pomerol er en vin fra den gamle verden tvers igjennom, for denne franskmannen utstråler en ekstraordinær europeisk sjarm som tydelig understreker suksessen til viner fra den gamle verden. Druene til denne franske rødvinen høstes utelukkende for hånd for å sikre optimal modenhet. Etter innhøstingen kjøres druene umiddelbart til vineriet. Her blir de sortert og forsiktig delt opp. Deretter følger gjæring i små trehus ved kontrollerte temperaturer. Gjæringen etterfølges av noen måneders modning på det fine bunnfallet før vinen til slutt tappes på flaske.
Matanbefalinger til Château La Grave Pomerol
Denne franske vinen nytes best ved en temperert temperatur på 15-18 °C. Den er perfekt til gratinert spinat med mandler, potetpanne med laks eller fylt paprika.
- Flere produkter fra Château La Grave