Mer informasjon om Cabernet Sauvignon Stellenbosch - Stark-Condé
Den fatlagrede Cabernet Sauvignon Stellenbosch fra vinregionen Western Cape viser en tett purpurrød farge i glasset. Hvis du gir den litt luft i glasset ved å snurre den, avslører denne rødvinen en høy tetthet og fylde, noe som er tydelig i kirkevinduer i kanten av glasset. Den første duften av Cabernet Sauvignon Stellenbosch byr på nyanser av solbær og bjørnebær. De fruktige innslagene i duften får selskap av toner av fatlagring og enda mer fruktige og balsamiske nyanser.
I munnen starter Cabernet Sauvignon Stellenbosch fra Stark-Condé fantastisk tørt, grippy og aromatisk. Det finnes tørr og veldig tørr. Denne rødvinen tilhører sistnevnte, ettersom den er vinifisert med bare 2 g restsukker. Denne fløyelsmyke rødvinen er fyldig og har mange lag i ganen. På grunn av den vitale fruktsyren er Cabernet Sauvignon Stellenbosch usedvanlig frisk og livlig i munnen. I ettersmaken byr denne ungdommelige vinen fra vinregionen Western Cape på betydelig lengde. Igjen er det hint av solbær og bjørnebær. I ettersmaken kommer mineralske toner fra det granitt- og leirdominerte jordsmonnet.
Vinifikasjon av Stark-Condé Cabernet Sauvignon Stellenbosch
Den kraftige Cabernet Sauvignon Stellenbosch fra Sør-Afrika er en cuvée vinifisert av druesortene Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Durif, Malbec og Petit Verdot. Druene vokser under optimale forhold i Western Cape. Her graver vinstokkene sine røtter dypt ned i jordsmonn av granitt og leire. Etter innhøstingen kjøres druene umiddelbart til vineriet. Her blir de sortert og forsiktig knust. Deretter foregår gjæringen i små trehus ved kontrollerte temperaturer. Gjæringen etterfølges av 20 måneders lagring på franske eikefat.
Matanbefalinger til Stark-Condé Cabernet Sauvignon Stellenbosch
Opplev denne rødvinen fra Sør-Afrika temperert ved 15-18 °C til gresskargryte, stekt kalvelever med epler, løk og balsamicoeddik eller lammegryte med kikerter og tørket fiken.
- Flere produkter fra Stark-Condé