Mer informasjon om Mas La Roca Rosado - Vallformosa
Mas La Roca Rosado fra Vallformosa i Catalonia avslører en lys, lys rød farge i vinglasset. Den første duften av Mas La Roca Rosado byr på nyanser av bringebær og jordbær. De fruktige aspektene i duften får selskap av enda mer fruktige og balsamiske nyanser.
Denne spanske vinen smaker behagelig tørt. Den er tappet på flaske med bare 1,3 gram restsukker. Dette er en ekte kvalitetsvin som skiller seg klart ut fra enklere kvaliteter, og til tross for at den er tørr, byr denne spanske vinen naturligvis på den fineste balanse. Smak trenger ikke nødvendigvis restsukker. I munnen er denne balanserte rosévinen preget av en utrolig lett og smeltende tekstur. Takket være den livlige fruktsyren er Mas La Roca Rosado usedvanlig frisk og livlig i munnen. Denne rosévinen fra vinregionen Catalonia, nærmere bestemt fra DO Penedès, har en god ettersmak.
Vinifikasjon av Mas La Roca Rosado fra Vallformosa
Grunnlaget for den balanserte Mas La Roca Rosado fra Catalonia er druer fra druesortene Merlot, Sumoll og Tempranillo. Etter innhøstingen kjøres druene umiddelbart til pressehuset. Her velges de ut og knuses forsiktig. Deretter følger gjæring i rustfrie ståltanker ved kontrollerte temperaturer. Vinifikasjonen etterfølges av modning på det fine bunnfallet i flere måneder før vinen til slutt tappes på flaske.
Spiseanbefaling for Mas La Roca Rosado fra Vallformosa
Denne rosévinen fra Spania nytes best godt avkjølt ved 8-10 °C til stekt ørret med ingefærpære, bakte epler med yoghurtsaus eller wokgrønnsaker med fisk.