Mer informasjon om Jois Cuvee - Markus Altenburger
Den elegante Jois Cuvee fra Markus Altenburger skimrer i glasset med en lysende karmosinrød farge. Holdes glasset i en liten vinkel, kan man ane en fargeovergang mot granatrød i kantene på denne fatlagrede vinen. Når man vrir på glasset, fornemmer man en førsteklasses balanse i denne rødvinen, som ikke skiller seg ut på glassets vegger på en vannaktig, sirupaktig eller likøraktig måte. I glasset avslører denne rødvinen fra Markus Altenburger aromaer av appelsiner og surkirsebær, supplert med plomme, mineral og sjokolade. I munnen starter Jois Cuvee by Markus Altenburger behagelig tørr, grippy og aromatisk. Denne tette rødvinen er balansert og flerlags, og presenterer seg på ganen. Avslutningen av denne rødvinen fra vinregionen Burgenland, nærmere bestemt fra Leithaberg / Neusiedlersee-Hügelland, som er i stand til å modnes godt, fengsler til slutt med en betydelig ettersmak.
Vinifisering av Markus Altenburger Jois Cuvee
Denne balanserte rødvinen fra Østerrike er laget av druesortene Blaufränkisch, Cabernet Sauvignon og Merlot. Uten tvil bestemmes Jois Cuvee også av klimatiske og stilistiske faktorer Leithaberg / Neusiedlersee-Hügelland. Denne østerrikeren kan bokstavelig talt beskrives som en vin fra den gamle verden som presenterer seg på en usedvanlig imponerende måte. Etter druehøstingen blir druene umiddelbart ført til vingården. Her selekteres de og deles forsiktig opp. Deretter følger gjæring i store trehus ved kontrollerte temperaturer. Etter at gjæringen er fullført, lagres den elegante Jois Cuvee i flere måneder på franske eikefat.
Matanbefalinger til Jois Cuvee av Markus Altenburger
Opplev denne østerrikske rødvinen temperert ved 15-18 °C som ledsager til gåsebryst med ingefærrødkål og merian, ossobuco eller boeuf bourguignon.
- Flere produkter fra Markus Altenburger