- Denne hvitvinen fra de beste druene passer perfekt til retter som omelett med laks og fennikel eller fiskecurry med kokos og lime
- Denne vinen fra Burgenland er usedvanlig velbalansert
- En ideell hvitvin, førsteklasses blant annet til en typisk kveld på landet
Mer informasjon om Jungenberg Chardonnay - Markus Altenburger
I glasset har den økologisk produserte Jungenberg Chardonnay fra Markus Altenburger en lysende gyllengul farge. Etter den første sveipingen kan man fornemme en førsteklasses balanse i denne hvitvinen, som ikke skiller seg ut på glassets vegger på en vannaktig, sirupaktig eller likøraktig måte. Når vinen helles opp i et hvitvinsglass, viser denne hvitvinen fra den gamle verden vidunderlig uttrykksfulle aromaer av fersken, avrundet av ytterligere fruktige nyanser fra lagringen på trefat.
Markus Altenburger Jungenberg Chardonnay imponerer med sin elegant tørre smak. Den er tappet med usedvanlig lite restsukker. Dette er en genuin kvalitetsvin som skiller seg klart ut fra de enklere kvalitetene, og denne østerrikske vinen fortryller naturligvis med den fineste balansen til tross for all tørrheten. Aroma trenger ikke nødvendigvis mye restsukker. I ganen er teksturen i denne velbalanserte hvitvinen vidunderlig lett. Ettersmaken på denne ungdommelige hvitvinen fra vinregionen Burgenland, nærmere bestemt fra Neusiedler See, er fengslende med en bemerkelsesverdig etterklang. Ettersmaken ledsages også av mineralske fasetter fra leire- og skiferdominert jordsmonn.
Vinifikasjon av Jungenberg Chardonnay av Markus Altenburger
Den balanserte Jungenberg Chardonnay fra Østerrike er en vin av en enkelt sort, økologisk presset av druesorten Chardonnay. Druene vokser under optimale forhold i Burgenland. Her graver vinstokkene røttene dypt ned i jordsmonn av leire og skifer. Jungenberg Chardonnay er tvers igjennom en vin fra den gamle verden, for denne østerrikeren utstråler en ekstraordinær europeisk sjarm som tydelig understreker suksessen til viner fra den gamle verden. Modningen av druene til denne Chardonnay-vinen påvirkes i stor grad av klimaet i dyrkingsområdet. I Burgenland trives druene i et ganske kjølig klima, noe som blant annet gjenspeiles i spesielt lange og jevne druer og en ganske moderat mostvekt. Når druene til Jungenberg Chardonnay er helt modne, høstes de utelukkende for hånd uten hjelp av grove og lite selektive druehøstere. Etter håndhøstingen kjøres druene umiddelbart til vineriet. Her blir de selektert og forsiktig knust. Deretter følger gjæring i betong og stort treverk ved kontrollerte temperaturer. Etter at gjæringen er fullført, lagres den elegante Jungenberg Chardonnay i ytterligere 14 måneder på franske eikefat.
Matanbefalinger til Jungenberg Chardonnay fra Markus Altenburger
Opplev denne økologiske hvitvinen fra Østerrike ved 11-13 °C som ledsager til stekt ørret med ingefærpære, aspargessalat med quinoa eller omelett med laks og fennikel.
- Flere produkter fra Markus Altenburger