Mer informasjon om Ladisberg Grüner Veltliner - Markus Altenburger
Den elegante Ladisberg Grüner Veltliner fra Markus Altenburgers penn skinner i glasset med en lys platinagul farge. Hvis du snurrer glasset, kan du fornemme en førsteklasses balanse i denne hvitvinen, da den verken fremstår som vannaktig, sirupaktig eller likøraktig på glassets vegger. Med litt tid i glasset viser denne hvitvinen fra den gamle verden vidunderlig uttrykksfulle aromaer av kvede og modent eple, avrundet av ytterligere fruktige nyanser fra fatlagringen.
Vinen imponerer med sin elegant tørre smak. Den er tappet på flaske med usedvanlig lite restsukker. Som man kan forvente av en vin i Icon-segmentet, imponerer denne østerrikske vinen med sin fine balanse til tross for tørrheten. Utmerket smak trenger ikke nødvendigvis restsukker. Denne lette hvitvinen presenterer seg balansert og flersjiktet i ganen. Avslutningen på denne ungdommelige hvitvinen fra vinregionen Burgenland, nærmere bestemt fra Leithaberg / Neusiedlersee-Hügelland, overbeviser til slutt med en god etterklang. Avslutningen ledsages også av mineralske toner fra den kalksteinsdominerte jordsmonnet.
Vinifikasjon av Ladisberg Grüner Veltliner av Markus Altenburger
Denne balanserte hvitvinen fra Østerrike er økologisk vinifisert av druesorten Grüner Veltliner. Druene vokser under optimale forhold i Burgenland. Vinrankene her graver røttene dypt ned i kalksteinsjordsmonnet. Ladisberg Grüner Veltliner er en vin fra den gamle verden i ordets beste forstand, for denne østerrikske vinen utstråler en ekstraordinær europeisk sjarm som tydelig understreker suksessen til viner fra den gamle verden. Etter innhøstingen ankommer druene raskt til vingården. Her blir de sortert og forsiktig knust. Deretter følger gjæring i betong og lite treverk ved kontrollerte temperaturer. Gjæringen etterfølges av flere måneders modning på det fine bunnfallet før vinen til slutt tappes av.
Matanbefalinger til Ladisberg Grüner Veltliner by Markus Altenburger
Drikk denne økologiske hvitvinen fra Østerrike gjerne moderat avkjølt ved 11-13 °C til en fruktig endivsalat, omelett med laks og fennikel eller fiskecurry med kokos og lime.
- Flere produkter fra Markus Altenburger